«Οσοι πάνε στα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι ζάπλουτοι ή κροίσοι, αλλά εύποροι όμως, είναι» είπε ο κ. Φίλης συνεχίζοντας το σίκουελ που λέγεται ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πήγε μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα για να μας πείσει περί της ερμηνείας της λέξης «εύπορος», φέρνοντάς μας ως παράδειγμα τον πρωθυπουργό, ο οποίος χαρακτηρίζεται εύπορος με εισόδημα 70.000-80.000 τον χρόνο, συν του ότι δουλεύει και η σύζυγός του. Κανένα άλλο νέο κ. Φίλη; Εύποροι, λογίζονται και οι 300 του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά μην το κάνουμε θέμα. Εχει την εντύπωση τώρα ο κ. Φίλης κατόπιν τούτων, ότι κάπου 80.000 και βάλε οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία είναι εύπορες. Εκτός τόπου και χρόνου εντελώς. Στο ασφαλές περιβάλλον του κομματικού σωλήνα, τόσα χρόνια, νομίζει ότι όλοι οι Ελληνες έτσι έζησαν …Και τώρα που κατάλαβε ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα στράβωσε. Και τους εκδικείται. Δεν είναι όλα τα ιδιωτικά σχολεία το ίδιο, κάποια όντως μπορούν να τα αντέξουν οι first class τσέπες όπως του εύπορου πρωθυπουργού, κάποια μπορούν να εξυπηρετήσουν και γονείς της μεσαίας οικονομικής τάξης, που με την συνεισφορά και των δύο γονιών- μην πω και των παππούδων-γιαγιάδων, πληρώνουν τα δίδακτρα των παιδιών τους. Οι οποίοι γονείς, πληρώνουν επίσης τους φόρους τους για την δημόσια παιδεία, αλλά με τα χάλια που έχει και ομολογεί ο κ. υπουργός με την έλλειψη Νοέμβρη μήνα 8.000 ακόμη εκπαιδευτικών, επέλεξαν όπως ο εύπορος πρωθυπουργός, να έχουν καλύτερες βάσεις τα παιδιά τους. Με πιο απλά λόγια, επέλεξαν τα παιδιά τους να έχουν δασκάλους ή καθηγητές ΟΛΕΣ τις ώρες, να κάνουν ΟΛΑ τα μαθήματα, όπως και των «ευπόρων», να μην σχολάνε στις 12 γιατί λείπει ο γυμναστής, ο καθηγητής της ξένης γλώσσας, της μουσικής και στις πιο οικτρές περιπτώσεις καθηγητές κύριων μαθημάτων στα οποία θα κληθούν να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες. Μάλλον ο υπουργός, δεν έχει ακούσει, ότι δεν είναι λίγες οι φορές που επιλογή ενός ιδιωτικού δημοτικού σχολείου από εργαζόμενους γονείς, παίζεται με όρους εάν υπάρχει παππούς ή γιαγιά να παραλάβει το παιδί που σχολά 12-1 το μεσημέρι. Δεν ξέρω αυτά όλα του κ. Φίλη εάν λέγονται ιδεοληψία. Για μένα, όποιος με οιονδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε χώρα κάνει δυσκολότερο το έργο των γονιών να μορφώσει τα παιδιά του, είναι απλά κομπλεξικός. Και μόρφωση είναι, όχι μόνον άριστη εκπαίδευση, αλλά και όλες αυτές οι δραστηριότητες (μουσική, χορός, άθληση κ.λ.π) που παιδιά των δημοσίων σχολείων πρέπει να πληρώσουν για να μετέχουν. Για πολλούς γονείς, αυτές οι «πενταροδεκάρες» παραπάνω σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, είναι ένα θέμα. Για όσους τουλάχιστον ακόμη μπορούν να το παρέχουν αυτό στα παιδιά τους. Γιατί για πάρα πολλούς, είναι πλέον πολυτέλεια…Και αυτό, όπως πολλά έχουν γίνει στην εποχή των μνημονίων.
https://www.dimokratiki.gr/29-10-2015/komplexiki/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.