Η κα. Γκερέκου τόνισε ότι ο ΕΟΤ πρωτοστατεί στην προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και του θέματος των μαρίνων της χώρας.
Αναφορικά με τις μαρίνες, στάθηκε στο εγγενές πρόβλημα του κατακερματισμού αρμοδιοτήτων και στην ανάγκη της βιώσιμης ανάπτυξης όχι μόνο σε αριθμούς αλλά και σε ποιότητα.
“Σε κάθε μαρίνα που δημιουργείται, στόχος είναι να συνδέεται και με το γύρω περιβάλλον”, τόνισε και συμπλήρωσε ότι “θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες μαρίνες αν ακολουθούσαμε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης”.
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ αναφέρθηκε σε “ορφανά τουριστικά καταφύγια, τα οποία είναι ακατοχύρωτα και κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκουν” και εστίασε στην ανάγκη σε κάθε σχέδιο ανά μαρίνα να υπάρχει επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να επιτευχθεί και η τοπική ανάπτυξη.
Για τα υδατοδρόμια, είπε ότι “ευελπιστούμε με το νομοσχέδιο να προχωρήσει η διαδικασία γιατί το υδροπλάνο είναι σημαντικό μέσο ανάπτυξης” και στον κλάδο των μαρινών.
Κλείνοντας, πρότεινε τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας προκειμένου να συνονιστεί το έργο, διευκρινίζοντας ότι το έργο αυτό θα το στηρίξει και ο ΕΟΤ “Με μια συλλογική προσπάθεια, ευελπιστούμε του χρόνου να μιλάμε για καλύτερα αποτελέσματα και για “άλμα” στην ανάπτυξη του τουρισμού”, τόνισε.
Χαρά Κάνδηλα
Πηγή: Reporter.gr