Σε σύγχυση βρίσκονται οι ξενοδόχοι κι αναμένουν το ακριβές σχέδιο νόμου με το φόρο διαμονής για να τοποθετηθούν. Σε κάθε περίπτωση η φορολογική επιβάρυνση στη διαμονή θα πρέπει να απορροφηθεί από αυτούς καθώς τα συμβόλαια με τους tour operators το συμπεριλαμβάνουν. Επίσης, το μέτρο είναι προτιμότερο από το οριζόντιο της αύξησης του ΦΠΑ, αλλά ειδικά εάν εφαρμοστεί στα πολυτελή νησιά έχει και συμμάχους.
Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι το προσχέδιο του νομοσχεδίου, βάζει φόρο διαμονής υπέρ του Δημοσίου σε νησιά με χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ συντελεστών ΦΠΑ κι έχουν με βάση την τελευταία απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ περισσότερους από 3.100 κατοίκους τότε οι ξενοδόχοι της Κρήτης, Κέρκυρας θα … τρίβουν τα χέρια τους. Εδώ και καιρό με ανακοινώσεις τους έχουν ζητήσει εξομοίωση των συντελεστών των Κυκλάδων κτλ με τους δικούς τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν μπει αυτό το μέτρο ο νέος φόρος αφορά τα νησιά Ρόδο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο, Σύρο, Νάξο, Θήρα, Λήμνο, Κάλυμνο, Θάσο, Μύκονο, Πάρο, Άνδρο, Τήνο, Ικαρία, Λέρο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Σκόπελο, Μήλο, Πάτμο και Σύμη.
bluebirds.gr