«Κραυγή αγωνίας» από το Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρόδου, το οποίο αντιμετωπίζει, ακόμη, πολλά προβλήματα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Χριστινάκης, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Ρόδου των καθηγητών και γονέων των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο τον περασμένο Δεκέμβρη, έγιναν κάποιες κτηριακές παρεμβάσεις αλλά τα προβλήματα παραμένουν:
«Έγιναν κάποιες επιδιορθώσεις και επεμβάσεις σε σημεία που ήταν επικίνδυνα (με κονδύλια της σχολικής επιτροπής) αλλά όχι αυτά που μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών, καθώς η κατάσταση που επικρατεί στις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου είναι σοβαρή, σε σημείο να απειλείται η σωματική ακεραιότητα των παιδιών (τα οποία είναι κυρίως ΑΜΕΑ). Η σχολική επιτροπή δεν έχει την ευχέρεια να διαθέσει μεγάλα ποσά για εκτεταμένες παρεμβάσεις. Δυστυχώς, αυτό που δεν άλλαξε από το 2014, είναι ότι παραμένουμε εκεί. Η δέσμευση της δημοτικής αρχής ήταν να γίνει μετεγκατάσταση σε ένα κομμάτι του 2ου ΕΠΑΛ που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων αφού το υπάρχον σχολικό συγκρότημα δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες μας. Πέραν της κτηριακής ακαταλληλότητας –η κατασκευή του κοντεύει…. δύο αιώνες- δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν σε αυτό και να λειτουργήσει με τις προδιαγραφές ενός ‘Ειδικού Σχολείου’. Δηλαδή, δεν μας καλύπτει και σαν χώρος. Δεν έχουμε πλέον αίθουσες για ψυχολόγο, για την κοινωνική λειτουργό και όχι μόνον. Π.χ. ο αύλειος χώρος είναι περιορισμένος (ειδικά για παιδιά που είναι ΑΜΕΑ, δεν είναι ο ενδεδειγμένος). Φέτος, λειτουργήσαμε οριακά και αυτό το οφείλουμε στις πολλές προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό….» όπως τόνισε.
Θυμίζουμε ότι στο Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρόδου φοιτούν 57 παιδιά (συνολικά δέκα τμήματα).
Ο κ. Χριστινάκης, υπογράμμισε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πώς θα καταφέρει το σχολείο να λειτουργήσει επαρκώς, στο επόμενο σχολικό έτος.
«Περιμένουμε από το 2014 για την μετεγκατάσταση. Αυτό που βλέπω μετά λύπης μου, είναι η έλλειψη ευαισθησίας για τα παιδιά αυτά που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Οι ευθύνες βαρύνουν και την κεντρική διοίκηση που με γραφειοκρατικές ‘αγκυλώσεις’ καθυστερούν συνεχώς τις εξελίξεις. Από την μία γίνονται μελέτες, από την άλλη ακυρώνονται και ζητούν περισσότερα στοιχεία κι ένα σωρό γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αυτά έχουν ως συνέπεια να μην μπορούμε να προσφέρουμε όσα πρέπει σε αυτά τα παιδιά που έχουν τόση ανάγκη από εκπαίδευση αλλά και εκδηλώσεις, δραστηριότητες κ.λπ.» λέει ο κ. Χριστινάκης.
Να σημειωθεί ότι οι γονείς έχουν εκφράσει επανειλημμένα την έντονη ανησυχία τους, λέγοντας πως με αυτή την κατάσταση τα παιδιά που φοιτούν εκεί, κινδυνεύουν, αφού το κτήριο έχει πολύ σοβαρά προβλήματα στατικότητας.
«Τα παιδιά αυτά που φοιτούν στο Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρόδου, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν γνωρίζουν πως αν πέσει κάποιο κομμάτι θα πρέπει να τρέξουν για να μην χτυπήσουν.
Εμείς ως γονείς, δεν μπορούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε αυτό το σχολείο. Φοβόμαστε για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
Πώς θα σταματήσει η εκπαίδευσή τους; Πέρσι έπεσε στο προαύλειο ένα τεράστιο κομμάτι κι ευτυχώς που δεν υπήρχαν εκεί παιδιά» όπως ανέφεραν γονείς.
https://www.dimokratiki.gr/30-05-2018/kraygi-agonias-mathiton-kai-goneon-toy-eidikoy-scholeioy/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.