Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επέστρεψε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, μετά τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, με παραγγελία για τη διενέργεια συμπληρωματικής κυρίας Ανάκρισης, που ήδη δόθηκε, η δικογραφία, που σχηματίστηκε εις βάρος του πρώην Διευθυντή του Κτηματολογίου Ρόδου, που διώκεται για υπεξαγωγή εγγράφων από υπάλληλο που του είναι προσιτά και του τα εμπιστεύτηκαν λόγω της υπηρεσίας του, εκ της οποίας σκόπευε να προσπορίσει σε άλλους αθέμιτο όφελος και να βλάψει το Ελληνικό Δημόσιο με ποσό άνω των 150.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και για απάτη τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με ζημία άνω των 150.000 ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Του αποδίδεται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ότι στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Απρίλιο του 2008 δεν διεκπεραίωσε αιτήσεις εγγραφής υποθηκών σε ακίνητα οφειλετών στο κτηματολόγιο που είχε λάβει από ΔΟΥ της χώρας.
Φέρεται ειδικότερα ότι δεν πρωτοκόλλησε τα έγγραφα αυτά και δεν τα διαβίβασε για την έκδοση σχετικών αποφάσεων στον εκάστοτε Πρόεδρο Υπηρεσίας, που ασκούσε καθήκοντα Κτηματολογικού Δικαστή, προκειμένου να διαταχθούν εν συνεχεία οι σχετικές εγγραφές.
Πιο συγκεκριμένα φέρεται να μην προέβη στις δέουσες ενέργειες για την εγγραφή υποθηκών σε δύο ακίνητα στ’ Αφάντου, οφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου, για κατάσχεση 14 αγροτεμαχίων στην Τήλο οφειλέτη, για κατάσχεση δύο κατοικιών Ροδίτη, για εγγραφή υποθήκης σε ποσοστό ιδιοκτησίας ακινήτου ενός Ροδίτη και για κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας ξενοδοχειακής εταιρείας.
Επιπλέον καλείται να απολογηθεί διότι δεν απέστειλε αρμοδίως προς καταχώρηση στο κτηματολογικό γραφείο Πάτμου, έγγραφο, που προφανώς του απεστάλη εκ παραδρομής, της Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας για οφειλέτη το δημοσίου στο ακριτικό νησί.
Στο γραφείο του δημοσίου υπαλλήλου βρέθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες έγγραφο της ως άνω ΔΟΥ, που είχε συνταχθεί τον Φεβρουάριο του 2015, με το οποίο εζητείτο να εγγραφεί υποθήκη σε ακίνητο της Πάτμου εμβαδού 1.00 τ.μ. περίπου, του οφειλέτη για ποσό ύψους 2,2 εκατ. ευρώ.
Του αποδίδεται μάλιστα ότι έχει προκαλέσει ή απειλήσει βλάβη στο Ελληνικό Δημόσιο, συνολικού ύψους περί τα 3,3 εκατ. ευρώ!
Ο ίδιος εξεταζόμενος έχει καταθέσει ότι βρέθηκε στο στόχαστρο του πρώην Κτηματολογικού Δικαστή και για μια υπόθεση που αφορά στο Κτηματολογικό Γραφείο Πάτμου το οποίο σαν υπηρεσία ουδόλως συνδέεται με το Κτηματολόγιο Ρόδου.
Αρνήθηκε ότι το επίμαχο έγγραφο βρισκόταν στο γραφείο του και ισχυρίστηκε ότι είχε αποκλεισθεί από αυτό, ενώ μεταφέρθηκε μεγάλος όγκος εγγράφων χωρίς την παρουσία του και χωρίς να γίνει απογραφή και καταχώρηση.
Υποστήριξε ακόμη ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης κανένα περιουσιακό στοιχείο δεν διέθετε ή διαθέτει στη νήσο Πάτμο.
Εχει επισημάνει ακόμη ότι το Κτηματολόγιο Ρόδου ουδέποτε διέθετε φυλασσόμενα ερμάρια ή ασφαλείς χώρους για την φύλαξη εγγράφων και για λόγους ασφάλειας κρατούντο στο γραφείο του.
Τόνισε εξάλλου ότι οι φάκελοι των εγγράφων που δεχόταν το Κτηματολόγιο από διάφορες Δ.Ο.Υ. σχετικά με αιτούμενη πληροφόρηση για την περιουσιακή κατάσταση σε σχέση με την ακίνητη περιουσία οφειλετών, ουδόλως υπήρχε η δυνατότητα να απαντηθούν, χωρίς τη μνεία του αριθμού της συγκεκριμένης κτηματολογικής μερίδας του ελεγχόμενου τιτλούχου, καθόσον στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, δεν τηρούνται εδώ και πενήντα χρόνια ονομαστικά ευρετήρια και ως εκ τούτου είναι αδύνατος ο έλεγχος.
Μάλιστα είχε ενημερώσει σχετικά επανειλημμένα τις Δ.Ο.Υ., για την αδυναμία αυτή αλλά συνέχισαν να αποστέλλουν έγγραφα. Το ίδιο συνέβαινε δε στο Κτηματολόγιο Ρόδου και πριν αναλάβει ο ίδιος υπηρεσία.
Σημείωσε εξάλλου ότι η ίδια κατάσταση, ισχύει και για τα ονομαστικά ευρετήρια του Υποθηκοφυλακείου Τήλου – Χάλκης τα οποία δεν είναι ενημερωμένα. Θεωρεί δε ότι οι οικονομικές υπηρεσίες του Κράτους, λόγω της αδυναμίας τους να δεσμεύσουν ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου στην περιοχή της Ρόδου, όπου ισχύει το Κτηματολογικό σύστημα από την εποχή της Ιταλοκρατίας, χωρίς να υπάρχουν ενημερωμένα ονομαστικά ευρετήρια, προκάλεσαν την ποινική του καταδίωξη, όχι μόνο για να «δικαιολογήσουν» την αδυναμία επέμβασής τους και την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου αλλά για να καταργήσουν το υφιστάμενο Κτηματολογικό καθεστώς της Ρόδου, εντάσσοντας και τη Ρόδο στο πρόχειρο και με πολλές αδυναμίες «Εθνικό Κτηματολόγιο»!!
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κκ Κ. Σαρής, Μ. Κουτσούκος και Β. Καβουριού.
-Στο μεταξύ για την 19η Σεπτεμβρίου 2019 έχει προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων άλλης υπόθεσης με κατηγορούμενο τον ίδιο για απιστία στην υπηρεσία.
Η έκβαση της υπόθεσης αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον αφού ο κατηγορούμενος απολαμβάνει της καθολικής στήριξης των δικηγόρων του νησιού που τον στήριξαν ποικιλοτρόπως σε όλα τα στάδια της διοικητικής και ποινικής περιπέτειάς του.
Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου της εκποίησης δημοσίων ακινήτων με την χρήση ανυπόστατων αποφάσεων εκποίησής τους, με επίκληση του Ν. 719/1977, είχαν αναζητηθεί αρμοδίως κατά τη διενέργεια δικαστικής έρευνας στοιχεία γύρω από υπόθεση με κατηγορούμενο έναν ιδιώτη, που απηλλάγη τελικώς από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών).
Στο συγκεκριμένο άτομο εκποιήθηκαν νοµίµως 2 τµήµατα επιφανείας 9.920 τ.µ. και 22.750 τ.µ. σε κτηματομερίδα στη Νότια Ρόδο δυνάµει των ΔΚ 4481/78/21-5-85 και ΔΚ 4481/78/13-4-87 αποφάσεων νοµάρχη Δωδ/σου.
Μετά από έρευνα στο Κτηµατολόγιο Ρόδου διαπιστώθηκε ότι επ’ ονόµατί του µεταγράφηκαν µε τις προαναφερόµενες αποφάσεις Νοµάρχη Δωδ/σου τµήµατα επιφανείας 9.920 τ.µ. νοµίµως και 26.750 τ.µ. παραποιώντας την απόφαση ως προς την επιφάνεια, 19.200 τ.µ. παρανόµως και 4.400 τ.µ. παρανόµως.
Για τα τελευταία 2 τµήµατα έχει γίνει χρήση της µε αρ. πρωτ. ΔΚ 4481/78/13-4-87 απόφασης Νοµάρχη Δωδ/σου, η οποία είναι ανυπόστατη.
Ενώ ζητήθηκε αρμοδίως από τον τότε Ανακριτή, από τον ελεγχόμενο υπάλληλο του Κτηματολογίου να προσκομιστεί στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας σχετική πράξη κτηματολογικού δικαστή, που εφέρετο να έχει εκδοθεί το έτος 1996, για την μεταγραφή της πλαστής απόφασης εκποίησης, η απάντηση, που είχε δοθεί ήταν ότι δεν είχε βρεθεί.
Τελικώς η συγκεκριμένη απόφαση φέρεται να βρέθηκε από τον Κτηματολογικό Δικαστή στο γραφείο του.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ του ζητήθηκαν την 20η Σεπτεμβρίου 2007 και 2 Ιουνίου 2010 από την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου και την τότε Ανακρίτρια Ρόδου φωτοαντίγραφα των με αριθμό 6105/6.8.1996 και 6435/21.08.1996 κτηματολογικών πράξεων του Κτηματολογικού Δικαστή δεν τα προσκόμισε.
https://www.dimokratiki.gr/30-07-2019/sympliromatiki-kyria-anakrisi-eis-varos-toy-proin-dieythynti-toy-ktimatologioy-rodoy/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.
Να ανοίξουν όλους τους οικογενειακούς λογαριασμούς του και τους ατομικούς της οικογένειας του καθώς και πόθεν έσχες σε όλόκληρη την οικογένεια του και τότε θα δούν και θα βρούν σε χρήμα τις παρανομίες του κυρίου . κράτος εν κράτη ο κύριος κατάχρηση εξουσίας και διαφθοράς οι λέξεις που τον υποδηλώνουν σε όλη τη Ρόδο και όχι μόνο….