Αρνήθηκε να δεχτεί τα καθήκοντα που του ανέθεσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης. Αυτό ανακοίνωσε χτες, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ξεκαθαρίζοντας πως το έχει γνωστοποιήσει ήδη στον δήμαρχο και η άρνησή του αφορά επαγγελματικούς λόγους.
Ο κ. Σταμάτης στον οποίο ο κ. Καμπουράκης ανέθεσε τα καθήκοντα του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Περιβάλλοντος & Πρασίνου με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό της λειτουργίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου αλλά και του Πρωτογενούς Τομέα, ξεκαθάρισε τα εξής:
«Πράγματι, ο δήμαρχος με τίμησε με το να παραμείνω στην ίδια υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς το έργο που συντελέστηκε εκεί –όχι μόνον από μένα αλλά και από τους υπαλλήλους τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα- ενώ μου ανέθεσε και τον Πρωτογενή Τομέα.
Όμως είναι ένας τομέας που έχει πάρα πολλές απαιτήσεις και χρειάζεται πολύ χρόνο. Δυστυχώς ο δικός μου χρόνος δεν είναι αρκετός διότι έχω τις ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις και απαιτεί επίσης πολύ χρόνο. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένας δύσκολος χώρος που έχει πολλές απαιτήσεις. Έτσι, ενημέρωσα τον κ. δήμαρχο ότι δεν αποδέχομαι τις θέσεις αυτές. Ίσως σε μια επόμενη φάση της δημοτικής αρχής εφόσον το αποφασίσει και το κρίνει ο δήμαρχος. Θα παραμείνω στο δημοτικό συμβούλιο, όντας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, όπου με εξέλεξε ο ροδιακός λαός και θα παραμείνω εκεί, να τον εκπροσωπήσω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου».
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ
ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό ενός έτους στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου, ο κ. Σταμάτης υπογράμμισε τα εξής: «Όταν ξεκίνησα στην υπηρεσία αυτή, παρέλαβα μια κατάσταση, η οποία είχε αρκετές δυσκολίες. Υπήρχε κατ’ αρχήν δυσκολία με το προσωπικό το οποίο ήταν ελλιπές. Αυτό συνεχίζεται αφού στην διάρκεια ενός έτους δεν προσελήφθη κανένας εργαζόμενος παρά μόνον είχαμε την βοήθεια ορισμένων εποχιακών –μέσω της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ- και βοήθησαν επικουρικά.
Ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα ήταν ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός (τα οχήματα και τα μηχανήματα) προκειμένου να υλοποιήσουμε το έργο της υπηρεσίας.
Λόγω παλαιότητας, παρουσίαζαν συνέχεια προβλήματα και βλάβες. Βέβαια, γίνονταν επισκευές καθ όλη την διάρκεια του έτους αλλά τα προβλήματα παραμένουν.
Επιπλέον είναι και το οικονομικό ζήτημα καθώς τα κονδύλια τα οποία είχαμε εγγράψει στον προϋπολογισμό δεν εκτελέστηκαν για πολλούς και διάφορους λόγους με συνέπεια να έχουν μείνει πίσω πολλά έργα. Παρ όλα αυτά κάναμε αρκετά. Καταφέραμε να φροντίσουμε τα πάρκα και τις γειτονιές με κλαδέματα κ.λπ.
Ακόμη καταφέραμε να ζωντανέψουμε αρκετά από τα παρτέρια της πόλης (στα Κρητικά, στο Ενυδρείο, στο Μανδράκι και αλλού).
Προβήκαμε σε ψεκασμούς, απεντομώσεις, βιολογική καταπολέμηση των ασθενειών στα φυτά, παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές. Να σημειώσω ότι το φυτώριο της Διεύθυνσης έχει δώσει χιλιάδες φυτά για να φυτευτούν εντός και εκτός πόλεως.
Προγραμματίσαμε την αφαίρεση όλων των ξερών δέντρων μέσα από την πόλη και να γίνει ένας νέος Κανονισμός για το Πράσινο που δεν υπήρχε. Να σημειώσω πως τα αιτήματα των πολιτών είναι πάρα πολλά και αισιοδοξώ πως θα πρέπει να γίνει καλός προγραμματισμός για να ικανοποιηθούν».