Τηλεπαρουσίαση, του πρωτοποριακού της τμήματος αθλητικής ρομποτικής, πραγματοποίησε η διοίκηση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Ο πρόεδρος Τάσος Παναγιώτου, ο έφορος, Γιώργος Πασχάλης και ο πρόεδρος του μη Κυβερνητικού Οργανισμού IN.TE.SO. Μανώλης Τσελέπης, o οποίος είναι και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Robot-Sports, περιέγραψαν το αθλητικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον πάνω στο αντικείμενο της αθλητικής ρομποτικής, η οποία εξελίσσεται ραγδαία παγκοσμίως.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού συνεχάρη τη διοίκηση του Πανσερραϊκού για το καινοτόμο εγχείρημά της, καθώς αποτελεί τον πρώτο ελληνικό αθλητικό σύλλογο που ασχολείται με την αθλητική ρομποτική, αριθμώντας περίπου 150 μέλη στο συγκεκριμένο τμήμα και τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του τομέα αυτού, αφού η ρομποτική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην 4η βιομηχανική επανάσταση.
Στην τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε:
-Η στήριξη της Εθνικής Ομάδας, που θα συμμετάσχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής I.R.O., τον Δεκέμβριο του 2021.
-Η έναρξη των διαδικασιών υποψηφιότητας για να φιλοξενηθεί στην χώρα μας η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που ποτέ ως τώρα δεν έχει διοργανωθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους.
-Η οργάνωση δράσεων αθλητικής ρομποτικής στις δομές της Γ.Γ.Α., με την αρωγή Ερευνητικών Κέντρων, για την διάδοσή του στην αθλητική κοινότητα.
Η αθλητική ρομποτική συνδυάζει την τεχνολογία, την επιστήμη και την εκπαίδευση με τον αθλητισμό. Περιλαμβάνει πολλά σπορ (ποδόσφαιρο, αγώνες δρόμου, τοξοβολία κ.ά.), αλλά και ασκήσεις δεξιότητας, στα οποία «αθλητής» είναι το ρομπότ και «προπονητής» ο άνθρωπος, ο οποίος το προγραμματίζει και το καθοδηγεί αγωνιστικά.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή Robot-Sports συστάθηκε το 1992 και μέχρι σήμερα υποστηρίζεται –πέραν της Ελλάδας- από άλλες 26 χώρες παγκοσμίως (ΗΠΑ, Κίνα, Ν. Κορέα, Καναδάς, Ινδία, Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό, Δανία, Τουρκία, Ρουμανία κ.ά.).
Από το 1999 διοργανώνεται ετήσια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που έχει φιλοξενηθεί ως τώρα σε Σεούλ, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο, Νταεγιόν, Κουίνσλαντ, Ντένβερ, Νταεγού, αλλά όχι και στην Ευρώπη, κάτι που φιλοδοξεί να πετύχει το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Η παρθενική εμφάνιση της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το 2018 και μόλις με την 2η επίσημη συμμετοχή μας, το 2019, κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο σε αγώνισμα ρομποτικών δεξιοτήτων, ανάμεσα σε χώρες κολοσσούς.
https://www.dimokratiki.gr/30-12-2020/g-g-a-xekinane-oi-proetoimasies-organosis-diethnoys-olympiadas-rompotikis/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.