«Η απόπειρα αποπροσανατολισμού που επιχείρησε η κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης απέτυχε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση υπέστη δεινή πολιτική ήττα. Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας που ασφυκτιά και πράξη πολιτικής ευθύνης. Σκοπός μας να σταματήσει η πορεία φθοράς της χώρας. Το αποδεικνύει η κατάσταση στην οικονομία και στο προσφυγικό. Η Ελλάδα σήμερα είναι ακυβέρνητη» τόνισε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμπλήρωσε: «Όταν το σπίτι καταρρέει δεν μπορείς να αδιαφορείς ή να λες ας καταρρεύσει στα χέρια άλλου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, η χώρα είναι ακυβέρνητη, είναι μία χώρα που παρουσιάζει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας. Δείτε τί γίνεται στον Πειραιά και στην Ειδομένη, δείτε τί γίνεται στην οικονομία και στους θεσμούς».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το κύκλωμα των εκβιαστών, σημείωσε: «Το Μαξίμου είναι έκθετο, ακόμη και 4 μέρες πριν από τη σύλληψη υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με τον κατηγορούμενο Μαυρίκο».
Για το θέμα του Σταύρου Παπασταύρου είπε ότι το θέμα είναι στη δικαιοσύνη, μόνο εκείνη αποφαίνεται για αθώους και ενόχους, εκείνη και όχι ο κ. Τσίπρας.
Η αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Τσίπρα-Βαρουφάκη, την αφήνει έκθετη απέναντι σε κυρίαρχα ερωτήματα του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και εξήγησε: «Τι έγινε, ποιος σχεδίαζε κατάληψη του νομισματοκοπείου, υπήρχε σχέδιο για δραχμή, ποιος το ετοίμαζε, το γνώριζε ο κ. Τσίπρας; Είναι ερωτήματα που ακόμη και συνεργάτες του κ. Τσίπρα τα είχαν θέσει».
Προσφυγικο
«H κατάθεση του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας με τη διαδικασία του επείγοντος, δείχνει ότι η κυβέρνηση έπειτα από 15 μήνες αντιλαμβάνεται ότι το θέμα επείγει» δήλωσε σκωπτικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για να προσθέσει ότι ήδη, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, αναδεικνύονται οι δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας που, από την αρχή, είχε επισημάνει η ΝΔ.
Σημείωσε ότι το τρομοκρατικό θα δυσχεράνει τη χορήγηση βίζας στην Τουρκία, που εκείνη είχε θέσει ως σημαντικό θέμα για τη συνεργασία της. Επιπλέον είπε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά η εμπλοκή του στρατού, που ήδη υπάρχει.
Για τα επεισόδια μεταξύ των μεταναστών ανέφερε ότι το κράτος θα πρέπει να είναι “παρών” χωρίς αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη χρήση βίας.