Αν η λήθη σκοτώνει μία φορά, h ιστορική άγνοια ή τη λάθος μνήμη, σκοτώνει δύο φορές. Αυτό και κάτι εκτός…θέματος. Διότι το θέμα δεν είναι «τι λένε» σε έναν νέο 17 ετών ο Γρηγόρης Λαμπράκης και το τρίκυκλο. Το θέμα είναι τι λέμε εμείς στον νέο των 17 ετών για τον Λαμπράκη και το τρίκυκλο. Kαι όχι μόνο. Τι λέμε για την Επανάσταση του ΄21, για τα θλιβερά μετεπαναστατικά χρόνια, τον εμφύλιο, τη Μικρασιατική καταστροφή, τις δικτατορίες για τα βάσανα του τόπου καθ΄ όλο το διάστημα του 20ου αιώνα. Η γνώση όλων αυτών και πολλών άλλων, δεν εμποδίζει σε τίποτε τους νέους να ονειρεύονται , να σχεδιάζουν και να επιδιώκουν ένα δημιουργικό παρόν κι ένα ευφρόσυνο μέλλον. «Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.» έλεγε ο Σεφέρης.
Το θέμα είναι εμείς τι λέμε
Από:
news room
Σχετικά
- Βασ. Υψηλάντης: « Τέλος στην ατιμωρησία. Η κοινωνία πρέπει να πηγαίνει μπροστά. Είναι θέμα φιλοσοφίας, είναι… Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στην ομιλία…
- «Πώς το λέμε στα ελληνικά;» - Το τμήμα ΖΕΠ στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου Τα απογεύματα, στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου, στο Βενετόκλειο, συγκεντρώνονται άνθρωποι από διάφορες…
- Κάρπαθος: Κλείνει μετά από 63 χρόνια το δημοτικό σχολείο στο Διαφάνι - "Δεν λέμε αντίο, υπόσχομαι πως θα ξαναβρεθούμε" Κλείνει μετά από 63 χρόνια λειτουργίας το Δημοτικό σχολείο Διαφανίου στην Κάρπαθο. Τη σχετική ανακοίνωση…
- Λέμε «είμαστε πολύ καλύτερα» Ο «οδικός χάρτης» είχε ορόσημο για την επιστροφή μας στην κανονικότητα την…