112 ψηφοφόροι από τα Δωδεκάνησαν επέλεξαν στις Ευρωεκλογές το κόμμα της Άγκυρας το D.E.B., που από 15 ψήφους που είχε πάρει το 2014 η δύναμή του αυξήθηκε στους 112.
Αξιοπρόσεκτο επίσης είναι το γεγονός πως το γνωστό Ουράνιο Τόξο πήρε 107 ψήφους, ενώ στις προηγούμενες εκλογές δεν υπήρχε καν.
Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) σάρωσε στη Ροδόπη και στην Ξάνθη.
Συγκεκριμένα, το ΚΙΕΦ συγκεντρώνει ποσοστά της τάξεως του 38.09% στην Ροδόπη, κερδίζοντας έτσι την πρώτη θέση, ενώ είναι τρίτη δύναμη στην Ξάνθη, με 20,04%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ΚΙΕΦ είναι το μειονοτικό κόμμα της Θράκης, με πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου, το οποίο πήρε την απόφαση να κατέλθει ως ανεξάρτητο στις Ευρωεκλογές.
Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης σε δηλώσεις του στο ΑΝΤ1 για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Θράκη, έκανε λόγο για επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς όπως, είπε σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή.
Σημείωσε επίσης ότι η κάθοδος του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές ουσιαστικά είναι μια πρόβα των σκληροπυρηνικών στελεχών της μειονότητας για τις εθνικές εκλογές!
Πίσω από τον βαρύγδουπο και “φιλειρηνικό” τίτλο, κρύβεται ιστορία χρόνων. Ιστορία που έχει να κάνει με τη μεθοδική προσπάθεια της Τουρκίας να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι στη Θράκη υπάρχει “τουρκική” μειονότητα.
Το μειονοτικό κόμμα ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1991. Ιδρυτής και πρόεδρος μέχρι το θάνατό του ο Αχμέτ Σαδίκ. Όταν το 1995 σκοτώθηκε σε τροχαίο τα ηνία του κόμματος ανέλαβε η σύζυγός του, η οποία παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το 1999. Η Αθήνα κοιμόταν ή έκανε πως κοιμάται…
Από το 1999 μέχρι και το 2007 πρόεδρος ανέλαβε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν. Γιατί έφυγε; Έγινε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ!
Από το 2007 την ηγεσία του κόμματος είχε ο Μουσταφά Μποσνάκ, ο οποίος παρέδωσε τον Ιούλιο του 2010 στον Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη το 2002 και το 2006 για το Νομό Ροδόπης με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού, ενώ ήταν και αντινομάρχης από το 2002 έως το 2007.
Τον περασμένο Ιανουάριο το μειονοτικό κόμμα έκανε και συνέδριο στο οποίο εξελέγη πρόεδρος η Τσιγδέμ Ασάφογλου.
Τι υποστηρίζει το κόμμα όσων επιθυμούν τουρκοποίηση της Θράκης; Θέτουν θέμα ακόμη και για “ανεξάρτητη δημοκρατία της Θράκης” και φυσικά διαδίδουν σ΄ όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα καταπιέζει τους μουσουλμάνους!
Ότι όλες του οι ενέργειες υποστηρίζονται με κάθε τρόπο από το τουρκικό προξενείο είναι νομίζουμε αυτονόητο.
Στα Δωδεκάνησα συγκεκριμένα έλαβε 11 ψήφους στην Κάλυμνο, 7 στην Λέρο 2 στην Πάτμο, 3 στην Κάρπαθο, 30 στην Κω, 1 στον Αρχάγγελο, 1 στα Μάσαρη, 1 στον Αγιο Ισίδωρο, 2 στ’ Αφάντου, 10 στην Ιαλυσό, 4 στις Καλυθιές, 2 στα Κοσκινού, 1 στ’ Απόλλωνα, 1 στη Σάλακο, 2 στη Λίνδο, 1 στην Απολλακιά, 2 στην Κρεμαστή, 27 στη Ρόδο και 2 στην Τήλο!