Ο Δήμος συγκροτεί κλιμάκιο για την απομάκρυνση εμπορευμάτων και τραπεζοκαθισμάτων
Ούτε τα τσουχτερά πρόστιμα συμβάλλουν ώστε να συνετιστούν κάποιοι επιχειρηματίες στη Μεσαιωνική Πόλη και να μην τοποθετούν εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα σε χώρους που δεν επιτρέπεται.
Να πείσει τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στη Μεσαιωνική Πόλη για την ανάγκη εφαρμογής του σχετικού κανονισμού προσπαθεί εδώ και μήνες, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Γιώργος Κακούλης.
«Υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που δεν επιθυμούν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς. Τους επιβάλλονται πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά αυτοί συνεχίζουν να κάνουν τις ίδιες παραβάσεις κάθε ημέρα », δήλωσε ο κ. Γιώργος Κακούλης και πρόσθεσε πως σε ορισμένα σημεία στη Μεσαιωνική Πόλη δημιουργούνται προβλήματα εξαιτίας των καταλήψεων που κάνουν οι καταστηματάρχες.
Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που θα συμβάλει στη συμμόρφωση των καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης με τους κανονισμούς, ο κ. Κακούλης δήλωσε:
«Διαπιστώσαμε πως με τα πρόστιμα δεν γίνεται τίποτε. Στην αρχή της σεζόν είχαμε εντοπίσει επιχειρηματίες που δεν είχαν πληρώσει καν για τους χώρους, όπου μπορούν να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα ή εμπορεύματα. Πιστεύω πως τη λύση θα δώσει το ειδικό συνεργείο που σύντομα θα αναλάβει δράση».
Όπως εξήγησε ο κ. Γιώργος Κακούλης σύντομα θα συγκροτηθεί το κλιμάκιο που θα ασχολείται με την απομάκρυνση εμπορευμάτων και τραπεζοκαθισμάτων τα οποία θα εντοπίζονται σε χώρους που δεν επιτρέπεται.
«Αναγκαζόμαστε να θέσουμε σε εφαρμογή ένα μέτρο δυσάρεστο. Δεν είναι ωραίο να βλέπουν οι τουρίστες τη διαδικασία απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων. Θα είναι δυσφήμιση για τη Ρόδο αυτό που θα γίνεται. Δεν μπορούμε όμως και να μείνουμε άπραγοι. Δεν είναι δυνατό κάποιοι να αδιαφορούν για τους κανονισμούς και να δημιουργούν προβλήματα συνεχώς. Τι θα συμβεί αν υπάρξει ανάγκη να εισέλθουν ασθενοφόρα ή οχήματα της Πυροσβεστικής στην Μεσαιωνική Πόλη;», αναρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών.
Συνεχίζονται στο μεταξύ και οι προσπάθειες για να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η κυκλοφορία αυτοκινήτων και δικύκλων στη Μεσαιωνική Πόλη.
«Με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων αποτροπής εισόδου οχημάτων ελπίζουμε πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Στόχος μας είναι να μένει κλειστό μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα το μνημείο. Υπάρχει τώρα και προσωπικό στις πύλες εισόδου της Μεσαιωνικής Πόλης», δήλωσε ο κ. Κακούλης.
Οι μόνιμοι κάτοικοι της Μεσαιωνικής Πόλης θα περνούν από τις ηλεκτρονικές πύλες με τη χρήση ειδικών μηχανισμών.
«Η διαδικασία για την χορήγηση των ειδικών μηχανισμών καθυστέρησε γιατί κάποιοι είχαν απολέσει τις συσκευές τους. Επιπλέον, έπρεπε να αλλάξουν και οι σχετικοί κωδικοί.
Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών αναφέρθηκε και στις εργασίες ευπρεπισμού που γίνονται περιμετρικά των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης.
«Γίνονται παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου για να καθαριστούν χώροι που βρίσκονται περιμετρικά των τειχών. Εργασίες έχουν γίνει και εντός του μνημείου προκειμένου να καθαριστούν αρκετοί χώροι», δήλωσε ο κ. Κακούλης.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως οι εργασίες ευπρεπισμού εντός και εκτός της Μεσαιωνικής Πόλης θα συνεχιστούν.
Αύξηση των εσόδων τους αναμένουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσαιωνική Πόλη.
Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσαιωνική Πόλη ελπίζουν πως τα έσοδά τους θα σημειώσουν αύξηση τον Αύγουστο καθώς θα είναι περισσότεροι οι κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος ασφαλείας λιμένα έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο τουλάχιστον 50 κατάπλοι.
Οι επιχειρηματίες ζητούν από τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη προσοχή το θέμα που έχει να κάνει με το θαλάσσιο τουρισμό.
«Προσπαθούμε να κάνουμε διάλογο με τους ιδιοκτήτες των εταιρειών κρουαζιέρας και να τους πείσουμε για τα πλεονεκτήματα που έχει η Ρόδος. Αυτή η προσπάθεια όμως δεν μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα», τόνισε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Κε αντιδημαρχε,περαν των φρικτων καταληψεων,κραχτων κλπ ειμαστε υποχρεωμενοι ,καθε μερα να μαζευουμε και τισ βρωμιες των μεταμεσονυκτιων μπαρ,ποτα,σπασμενα μπουκαλια,και οτιδηποτε αλλο μπορειται να φανταστειται.Δεν παει αλλο πια,καντε κατι και για τα παρανομα μπαρ που εχεουν στηθει.-
Αγαπητέ κ. Κακούλη,
κάθε χρόνο συμβαίνουν τα ίδια και κάθε χρόνο παίρνονται μέτρα και πάλι μέτρα.
Η μία και μοναδική λύση είναι το κλείσιμο εδώ και τώρα στο “φουλ’ της ‘σεζόν”, όχι τους χειμερινούς μήνες που έτσι κι αλλιώς είναι κλειστά.
Αυτό μπορείτε να το κάνετε.
Στον καρκινοπαθή δεν χορηγούμε ασπιρίνη αλλά ισχυρά φάρμακα.
Με εκτίμηση.