Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ των εργοδοτικών φορέων ΣΕΒ και ΕΣΕΕ. «Είναι γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού οι πολλοί άξονες περιστροφής στα εργασιακά, σε κάποιους δημιούργησαν “vertigo”» σχολιάζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης για τα όσα αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο ΣΕΒ με τίτλο «η παλινδρόμηση βλάπτει σοβαρά την υγεία της οικονομίας».
Όπως αναφέρει ο κ. Κορκίδης: «Είναι γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού οι πολλοί άξονες περιστροφής στα εργασιακά, σε κάποιους δημιούργησαν “vertigo”. Μου ζήτησαν λοιπόν από τα ΜΜΕ να απαντήσω στο περιεχόμενο του εβδομαδιαίου ενημερωτικού δελτίου του ΣΕΒ, αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα αφού αρκεί κάποιος να το διαβάσει για να καταλάβει στο τέλος ότι… τρεις λαλούν και δύο χορεύουν”».
Ο κ. Κορκίδης υπενθυμίζει τα όσα αναφέρει το άρθρο του ΣΕΒ και κλείνει το σχόλιό του δεικτικά αναφέροντας: “Ώπα! Ρε μερακλήδες!! Ξενιτεμένοι (καταθέτες)!!!».
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του έκανε λόγο για «εκστρατεία παλινόρθωσης του παλαιού κραταιού συστήματος εργασιακών ρυθμίσεων», το οποίο «την εποχή της ανάπτυξης εμπόδισε αρκετές επιχειρήσεις να καταστούν διεθνώς ανταγωνιστικές και σίγουρα απώθησε την εισροή σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων».
Αναλυτικά, ο κ. Κορκίδης στην δήλωσή του που την έχει αναρτήσει σήμερα και στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει τα εξής:
«Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ!! ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΤΟ ΖΕΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΒ!!!
Είναι γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού οι πολλοί άξονες περιστροφής στα εργασιακά, σε κάποιους δημιούργησαν “vertigo”. Μου ζήτησαν λοιπόν από τα ΜΜΕ να απαντήσω στο περιεχόμενο του εβδομαδιαίου ενημερωτικού δελτίου του ΣΕΒ, αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα αφού αρκεί κάποιος να το διαβάσει για να καταλάβει στο τέλος ότι “ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ”.
Διαβάστε και θαυμάστε… Το Εβδομαδιαίο Δελτίο ΣΕΒ της 28ης Ιουλίου για την Ελληνική οικονομία & Επιχειρήσεις έχει τίτλο: Η παλινδρόμηση βλάπτει σοβαρά την υγεία της οικονομίας!
Στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα της ύφεσης και της υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ακόμη και το τελειότερο σύστημα εργασιακών ρυθμίσεων δεν θα μπορούσε από μόνο του να μας βγάλει από τα αδιέξοδα που βιώνει η ελληνική οικονομία. Αυτά δεν πρόκειται να εξαλειφθούν μόνο και μόνο επειδή ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται από συλλογικές διαπραγματεύσεις, ή επειδή αναβίωσε η υποχρεωτική διαιτησία, ή επειδή θα έχουμε γενικότερη επιστροφή σε πιο περιοριστικές ρυθμίσεις στα εργασιακά, όπως πολλοί ευαγγελίζονται. Το αντίθετο. Το εργασιακό χάος της απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας όπως και της διαρθρωτικής ανεργίας, επικρατούσε και όσο ήταν σε ισχύ αυτές οι ρυθμίσεις. Αυτά τα φαινόμενα παραβατικότητας είναι μεμπτά και κατακριτέα και σίγουρα δεν ανήκουν στη σφαίρα ενός ευρωπαϊκού ευνομούμενου κράτους… και δεν πρόκειται να διορθωθούν μόνο με μεγαλύτερη αστυνόμευση και με μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, καθώς κατάντησαν θέμα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις. Στη συζήτηση που διεξάγεται συνεπώς γύρω από τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις είναι κρίσιμο να έχουμε κατά νου δύο πράγματα: την ανάγκη η Ελλάδα να αναπτυχθεί σε υγιείς βάσεις προσελκύοντας μεγάλες και σοβαρές επενδύσεις και ταυτόχρονα να αρθούν οι διαρθρωτικές αδυναμίες που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην κατάρρευσή της το 2009. Μια παλινδρόμηση στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που ίσχυαν μέχρι τότε δεν είναι σε καμία περίπτωση το ζητούμενο για την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις το 2016. Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, οδηγός μας πρέπει να είναι το μέλλον μιας διεθνώς ανταγωνιστικής οικονομίας και όχι το παρελθόν μιας κρατικοδίαιτης και αντιπαραγωγικής κοινωνίας.
– Η καλή πορεία των εσόδων και η συγκράτηση των ταμειακών δαπανών του προϋπολογισμού, παρά την αύξηση επιχορηγήσεων σε ασφαλιστικούς φορείς και νοσοκομεία και πριν την έναρξη του προγράμματος αποπληρωμής ληξιπροθέσμων οφειλών του κράτους, συμβάλλουν στη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος του τακτικού προϋπολογισμού σε επίπεδο καλύτερο του προϋπολογισθέντος.
– Η βραδύτητα της πτωχευτικής διαδικασίας, και τα συχνά διοικητικά αδιέξοδα που προκύπτουν, και που συνήθως διαιωνίζονται για γενεές όπως αποκαλύπτει και ο κατάλογος των μεγαλοφειλετών του δημοσίου, τείνουν παρά την κρίση να μειώνουν τον αριθμό των πτωχεύσεων. Αδυνατούν, όμως, να συγκρατήσουν τη διόγκωση του αριθμού των εργαζομένων που εγείρουν αξιώσεις απέναντι στις πτωχευμένες εταιρείες καθώς και το ύψος του παθητικού την ώρα του θανάτου αυτών των επιχειρήσεων.
– Το τραγούδι της ξενιτιάς με το ζεϊμπέκικο του ΣΕΒ!!!
ΩΠΑ! ΡΕ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ !! ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ (ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ) !!!»
tvxs.gr/