Ακόμη μια πτυχή της ένδικης διαφοράς ενός ημεδαπού πρώην κρατούμενου με την αλλοδαπή πρώην σύντροφό του, που είχε προκαλέσει συγκίνηση στην κοινή γνώμη, απασχόλησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου.
Ο αποφυλακισθείς από τις φυλακές της Θήβας διαπίστωσε, όπως εξέθεσε, ότι η σύζυγός του και μάνα των δύο του παιδιών είχε συνάψει σχέση με έναν παντρεμένο και λίγες μέρες πριν την αποφυλάκισή του είχε προκαλέσει αστικά δικαστήρια που αφορούσαν στην περιουσία τους και στη ρύθμιση των σχέσεών τους.
Λίγο διάστημα αργότερα συνελήφθη και φυλακίστηκε εκ νέου στην Τουρκία και από εκεί με πληρεξούσιο που χορήγησε στον δικηγόρο κ. Β. Καταβενάκη επεδίωξε να περισώσει ό,τι του απέμεινε.
Από το έτος 1990 συμβίωνε με την αντίδικο, υπήκοο Ρωσίας, απέκτησαν δύο παιδιά και το έτος 1998 παντρεύτηκαν. Το 2003 αγόρασε ένα αγροτεμάχιο, στο οποίο, με δαπάνες του και με δάνειο που έλαβε με τους ευνοϊκούς όρους των παλλινοστούντων, ανήγειρε μια διώροφη κατοικία.
Το έτος 2005 ευρισκόμενος σε στιγμή οικονομικού αδιεξόδου και ψυχικής αδυναμίας, λόγω των δαπανών για την ανέγερση της οικίας και με σκοπό να προστατεύσει την οικογένειά του από τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί ενεπλάκη, όπως τονίζει, σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Από τον Μάρτιο του 2005 μέχρι τον Ιούλιο του 2009 ήταν φυλακισμένος στις φυλακές Θηβών εκτίοντας ποινή κάθειρξης δέκα ετών.
Λόγω της μακρόχρονης παραμονής του στις φυλακές και προκειμένου να αντεπεξέλθει η οικογένειά του στα βάρη, που ενδεχομένως θα αντιμετώπιζε και μη γνωρίζοντας τι τους επιφυλάσσει το μέλλον, εξέδωσε πληρεξούσιο και διόρισε τη σύζυγό του ως ειδική πληρεξούσιο, αντιπρόσωπο και αντίκλητό του με εντολές εκτός των άλλων να πωλεί, να παραχωρεί, μεταβιβάζει και παραδίδει προς οιονδήποτε ακόμη και προς τον εαυτό της με δικαίωμα αυτοσύμβασης, αντί οιουδήποτε τιμήματος οποιοδήποτε ακίνητο ιδιοκτησίας του, όχι όμως χωρίς λογοδοσία προς εκείνον για τις ενέργειές της, καθώς σκοπός της σύνταξής του ήταν να διευκολυνθεί η μεταβίβαση του ακινήτου, αν έκρινε ότι υπήρχε ανάγκη για την οικογένειά του, που αδυνατούσε να εκπληρώσει λόγω του εγκλεισμού του στις φυλακές.
Τον Αύγουστο του 2009 επέστρεψε στη Ρόδο μετά την υφ΄ όρον απόλυσή του, λόγω καλής διαγωγής και ειλικρινούς μεταμέλειας.
Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να σκεφτεί ήταν να ανακαλέσει το παραπάνω πληρεξούσιο, που δόθηκε σε μια στιγμή ανάγκης, απελπισίας και απόγνωσης και μόνο σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκποιήσει την περιουσία του για να προστατέψει την οικογένειά του.
Όπως αναφέρει ο Ροδίτης, η σύζυγός του επιμελώς του είχε αποκρύψει ότι, στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την απόλυσή του από τις φυλακές, είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με άλλον άνδρα, παντρεμένο με παιδιά.
Το «καλωσόρισμα» που του επιφύλαξε, όπως περιγράφει γλαφυρά, ήταν μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την μετοίκησή του από την οικία τους, μια αίτηση διαζυγίου λόγω τετραετούς διάστασης, μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του, μια αγωγή συμμετοχής σε αποκτήματα με την οποία του ζητούσε να της μεταβιβάσει ποσοστό 90% του ακινήτου εντός του οποίου ήταν η οικία του, μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ρύθμισης κατάστασης για την επανεγκατάστασή της στην οικία του και η μετοίκησή του.
Κέρδισε την πρωτόδικη δίκη για την κυριότητα του ακινήτου και η υπόθεση επαναλήφθηκε στο Εφετείο, όπου και την έχασε ενώ προσέφυγε και στον Αρειο Πάγο.
Ακολούθως, η αλλοδαπή άσκησε αγωγή εις βάρος του και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου που με την απόφαση που εξέδωσε την απέρριψε.
Υποστήριξε ότι ο εναγόμενος περί το έτος 2003 έλαβε χαμηλότοκο δάνειο ως Ελληνοπόντιος, ύψους 60.000 ευρώ με το οποίο αγόρασε οικόπεδο στην περιοχή του Παραδεισίου Ρόδου, επί του οποίου ξεκίνησε την ανέγερση οικοδομής. Ότι με το ως άνω ποσό του δανείου κατάφερε να ανεγείρει την οικοδομή μέχρι τα μπετά ενώ στην συνέχεια περί το έτος 2005 συνελήφθη και φυλακίστηκε με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Ότι όσο ο εναγόμενος εξέτιε ποινή καθείρξεως, της χορήγησε πληρεξουσιότητα με τον όρο να αναλάβει η ενάγουσα να αποπερατώσει την οικία στο Παραδείσι και να αποπληρώνει το δάνειο που είχε λάβει ο εναγόμενος.
Η ίδια, με την προοπτική μεταβίβασης του ακινήτου στην ίδια ανέλαβε να αποπερατώσει την οικία στο Παραδείσι και να αποπληρώνει διάφορα χρέη του εναγομένου και ακολούθως μεταβίβασε στην ίδια με αυτοσύμβαση το οικόπεδο μετά της επ’ αυτού οικοδομής.
Υποστήριξε ότι συνολικά κατέβαλε το ποσό των 123.639,51 ευρώ με την προοπτική μεταβίβασης του ακινήτου στο όνομά της και ότι ο εναγόμενος κατέστη πλουσιότερος σε βάρος της δικής της περιουσίας κατά το παραπάνω ποσό.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η κύρια διαφορά εκκρεμεί ενώπιον του Εφετείου και ότι δεν έχει ακυρωθεί τελεσίδικα η ως άνω δικαιοπραξία μεταβίβασης του ακινήτου διά αυτοσυμβάσεως με αποτέλεσμα να ακυρώσει την αγωγή.