Αθλητικά

Γ’ Εθνική: Βίοι παράλληλοι για ΓΑΣ Ιάλυσος και Α.Σ. Ρόδος

Ο ΓΑΣ Ιάλυσος και ο Α.Σ. Ρόδος ξεκίνησαν με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες στην φετινή τους περιπέτεια, στον 4ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
«Τοξοβόλοι» και «ελάφια» ευελπιστούσαν συγκεκριμένα να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι άνθρωποι τους, με αρκετούς λόγους να παίζουν ρόλο σε αυτό.
Ο ΓΑΣ Ιάλυσος ξεκίνησε με τον Γιώργο Σάββενα στον πάγκο του, δίνοντας την ευκαιρία στον νεαρό φέρελπι τεχνικό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές δεν ήταν αυτά που ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας, γι’ αυτό και έλυσαν την συνεργασία τους με τον Σάββενα, αντικαθιστώντας τον με τον έμπειρο Ηλία Φυντάνη.
Και πάλι όμως η ομάδα δεν βρήκε τον δρόμο της, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και έτσι οι «τοξοβόλοι» οδηγήθηκαν στο διαζύγιο και με τον έμπειρο τεχνικό.
Ο Μάρκος Στεφανίδης έγινε ο τρίτος προπονητής που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου και καλείται να τον οδηγήσει στην συνέχεια της σεζόν.
Στους «τοξοβόλους» προέκυψαν πολλές αλλαγές και στο έμψυχο δυναμικό. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που ήταν στο ρόστερ της περασμένης χρονιάς, αποτέλεσαν παρελθόν, με την διοίκηση να καλείται να δημιουργήσει ένα σύνολο σχεδόν από την αρχή.
Προχώρησε σε μετεγγραφές, όμως αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις που είχαν από αυτούς οι άνθρωποι του συλλόγου και αποχώρησαν ( Τάσος Παυλίδης, Θόδωρος Λίτσος, Γιώργος Καπνόπουλος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος κ.α.).
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι αλλαγές σε ποδοσφαιριστές και προπονητές, επηρέασαν σημαντικά τον ΓΑΣ Ιάλυσο που δεν κατάφερε να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκεται στην 11η θέση του πίνακα, με 13 βαθμούς στην συλλογή της.
Ο Α.Σ. Ρόδος ξεκίνησε προετοιμασία, αργότερα από όλες τις ομάδες του 4ου ομίλου, ως αποτέλεσμα τον διοικητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Η ομάδα είχε φτάσει ένα βήμα πριν από το σημείο… μηδέν. Τελικά η διοίκηση με επικεφαλής τον Μάκη Ντουρουτλή αποχώρησε και τα διοικητικά ηνία των «ελαφιών» πέρασαν στον Αυγουστίνο Γιακάι και τους συνεργάτες του.
Στον Α.Σ. Ρόδος προέκυψαν προβλήματα τόσο στην τεχνική ηγεσία, όσο και στο έμψυχο δυναμικό.
Ο Σάββας Ορφανίδης που είχε ξεκινήσει την σεζόν στην θέση του προπονητή, παραιτήθηκε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, βλέποντας το διοικητικό αδιέξοδο, με τον Δημήτρη Γκάιδα να κοουτσάρει την ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές.
Η αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά, έφεραν και την επιστροφή του έμπειρου προπονητή στην τεχνική ηγεσία των «ελαφιών», στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
Στα του έμψυχου δυναμικού, ο Α.Σ. Ρόδος καθυστέρησε πολύ να ενισχυθεί μετεγγραφικά, λόγω της διοικητικής κατάστασης.
Απέκτησε ποδοσφαιριστές, ενώ είχαν ξεκινήσει οι επίσημες υποχρεώσεις, με τους αθλητές να μην είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις καθώς δεν είχαν κάνει προετοιμασία.
Βέβαια, προέκυψαν και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι ( Δημήτρης Παπαδόπουλος, Θόδωρος Πούτσι κ.α).
Όλα αυτά, έφεραν τον Α.Σ. Ρόδος με την διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας να βρίσκεται στην 8η θέση του 4ου ομίλου με 15 βαθμούς στην συλλογή του.
Όλοι στις δύο ομάδες του νησιού μας, ευελπιστούν ότι το 2017 να είναι καλύτερο απ’ όλες τις απόψεις. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το 2017 θα βρει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (4ος όμιλος) με τρεις ομάδες της Δωδεκανήσου, αφού εκ των πραγμάτων μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο για τον ΓΑΣ Ιάλυσος και τον Α.Σ. Ρόδος τόσο να ανέβουν, όσο και να υποβιβαστούν, και με τον Διαγόρα…να έρχεται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου