Πάλι στην …απΆ έξω

Ακατάλληλα κρήθηκαν τα κλειστά γυμναστήρια του νησιού μας, για να φιλοξενήσουν τους προκριματικούς αγώνες ομίλου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σάλας γυναικών, μεταξύ τεσσάρων ομάδων. Μετά την κοινοποίηση της πρότασης από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στην Τοπική Επιτροπή την περασμένη Τρίτη (6/10) , όπως ανακοινώθηκε, κανένα από τα γήπεδα των Δήμων Ροδίων, Ιαλυσού, και Πεταλούδων, δεν κρίθηκε ικανό να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση.

Αντίθετα, ικανό κρίθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο της Κω, όπου και αναμένεται να διεξαχθούν τελικά οι εν λόγω αναμετρήσεις, δίδοντας στο νησί του Ιπποκράτη τη δυνατότητα προβολής, αλλά και προσδίδοντας επιπλέον κύρος και αξιοπιστία, μετά την πετυχημένη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ U20, το καλοκαίρι .
Το μόνο που μένει είναι ο Δήμος Κω να δεχθεί την πρόκληση, η οποία φυσικά και δεν αναμένεται να είναι αρνητική, ειδικότερα μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να φιλοξενηθούν αναμετρήσεις Εθνικών ομάδων γυναικών και όχι κορασίδων.
Στη Ρόδο, αν και παρουσιάστηκε μια «χρυσή» ευκαιρία, χάθηκε. Μια ακόμη σημαντική διοργάνωση του βόλεϊ, πέρασε και δεν «ακούμπησε», στερώντας και από τους φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία.
Παράλληλα, το ίδιο το νησί μας στερείται τη δυνατότητα προβολής, αλλά και την ευκαιρία να αναδείξει τις ανάγκες για βελτίωση των αθλητικών υποδομών.
Αθλητικές υποδομές, που αποτελούν αποδεδειγμένα τροχοπέδη, όχι μόνο για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο, αλλά και για ένα μεγαλύτερο «άνοιγμα» στην τουριστική αγορά. Αξίζει μόνο να σκεφτεί κανείς, πως ο λόγος γίνεται για αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάιο και θα μπορούσαν να προσελκύσουν αρκετούς φίλους των ομάδων και του αθλήματος.