Ειδήσεις

Tι λένε Τσίπρας και Σαμαράς λίγο πριν από την κάλπη

Λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου και οι πολιτικοί αρχηγοί τα δίνουν όλα για όλα.

Αντώνης Σαμαράς: «Οχι πάλι την ίδια περιπέτεια»

Ο πρωθυπουργός, μιλά στο «Πρώτο Θέμα» και εκτιμά ότι «η απόσταση ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι μέσα στα όρια του ”στατιστικού λάθους”, θα κριθεί από το πώς θα ψηφίσουν τελικά οι αναποφάσιστοι. Οι οποίοι αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα πολλοί σε σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, μία μόλις εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Ολο το εκλογικό σώμα πρέπει να ψηφίσει!».

Στην ερώτηση πού στηρίζει την αισιοδοξία ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς απαντά «γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την ελπίδα, αλλά φέρνει την απελπισία. (…) Ο κ. Τσίπρας προσφέρει ψεύτικες υποσχέσεις τύπου ”λεφτά υπάρχουν νούμερο 2”». Ο πρωθυπουργός, εξηγεί γιατί δεν δέχθηκε debate με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «με υβριστές διάλογο δεν κάνω. Πολύ θα ήθελα πιστέψτε με, να μην είχα απέναντί μου έναν υβριστή, και για μένα και για ολόκληρη την παράταξή μας, αλλά και για όσους διαφωνούν μαζί του. Εχετε ακούσει τι μας έλεγαν επί τόσα χρόνια στη Βουλή; Εχετε ακούσει τι ξεστομίζουν κάθε μέρα μόνο τις τελευταίες μέρες;» ενώ εμφανίζεται βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει στις εκλογές.

«Εφόσον κερδίσουμε εμείς, η κυβέρνηση θα δημιουργηθεί εύκολα και αμέσως. (…) Η αυτοδυναμία που ξαφνικά θυμήθηκε ο κ. Τσίπρας είναι η αδυναμία του να βρις συμμάχους. Θα επιδιώξω κυβέρνηση συνεργασίας και ευρύτερες συγκλίσεις ακόμα κι αν έχω αυτοδυναμία», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε ότι αφορά στο χρέος ο πρωθυπουργός λέει ότι «… όποιος λέει και φωνάζει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, λέει ουσιαστικά στις αγορές να μη μας δανείζουν. Και οδηγεί τη χώρα στον αναγκαστικό δανεισμό από τους εταίρους μας» και εξηγεί ότι «το μόνο που μένει να γίνει για το χρέος από δω και μπρος είναι να πάρουμε ακόμα περισσότερα χρόνια χαμηλών επιτοκίων και ακόμα περισσότερη διάρκεια μέχρι την εξόφλησή τους».

Αλέξης Τσίπρας: «Επόμενος στόχος αυτοδυναμία, αλλά δεν ζητάμε λευκή επιταγή»

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι ζητά «μια καθαρή εντολή αυτοδυναμίας, όχι από αλαζονεία αλλά από ευθύνη» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με καμία πολιτική δύναμη από αυτές που συνέδεσαν την πολιτικής τους επιβίωση με το μνημόνιο, προκαλώντας πόνο και καταστροφή στη χώρα. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, εθνικής αναγέννησης και αξιοπρέπειας των Ελλήνων (….) Σε αυτή την κατεύθυνση θα ζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις. Οχι συναίνεση στην καταστροφή όπως μας ζήταγε ο κ. Σαμαράς. Συναίνεση στην εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Σε ότι αφορά στο μνημόνιο και σε μία χρονική του παράταση ο Αλ. Τσίπρας απαντά «Το μνημόνιο το τελειώνει στις 25 Γενάρη ο λαός με την ψήφο του. (…) Θα έχουμε την υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το οποίο έχουμε δεσμευτεί να εφαρμόσουμε. Και μια ουσιαστική διαπραγμάτευση, για πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα ξεκινήσει αμέσως» και εξηγεί ότι θα αφορά «τη δανειακή σύμβαση και το χρέος που πρέπει να γίνει κοινωνικά βιώσιμο».

Αναφερόμενος στο Ποτάμι λέει ότι «δεν πείθει παρά ελάχιστο μέρος του εκλογικού σώματος. Τοποθετούμε το Ποτάμι εκεί που τοποθετεί το ίδιο τον εαυτό του, στη θέση μια δύναμης που αναζητά ευκαιριακό ρόλο, χρησιμοποιώντας όμως επιχειρήματα και θέσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την υπεράσπιση του μνημονίου».

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου