Ρεπορτάζ

Θα εκπονηθεί νέα μελέτη για το καρνάγιο Ρόδου

Τρόποι  αντιμετώπισης   των προβλημάτων που εμποδίζουν την λειτουργία του νέου καρνάγιου αναζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.
Κρίθηκε αναγκαίο να εκπονηθεί νέα μελέτη προκειμένου σε τέσσερις μήνες να δημοπρατηθεί και πάλι το έργο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος,  η αντιδήμαρχος  Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαρίκα Δεληγιάννη και   ο μελετητής κ. Γιάννης Ρώτας.
«Καλέσαμε στη Ρόδο τον μηχανικό που είχε εκπονήσει τη μελέτη για το νέο Καρνάγιο κ. Γιάννη Ρώτα. Σας θυμίζω πως η μελέτη έχει ακυρωθεί  από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εμείς θέλουμε να εκπονηθεί νέα  αφού ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις που έγιναν», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη  Χριστοδούλου η νέα  μελέτη θα είναι έτοιμη σύντομα και η δημοπράτηση του έργου θα γίνει σε τέσσερις μήνες.
«Ευελπιστούμε όλα να πάνε καλά  και  η νέα ηγεσία του τόπου και της κυβέρνησης να βοηθήσει. Μιλάμε για ένα έργο πνοής που θα συμβάλει στο να βελτιωθεί η εικόνα της πόλεως. Αν λειτουργήσει θα  μεταφερθούν και  οι τσιγγάνοι σε άλλο χώρο. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ξεκίνησε και παρουσιάστηκαν πολλά εμπόδια. Έχουμε τη θέληση να ολοκληρώσουμε τη συγκεκριμένη υποδομή», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Σε ερώτηση σχετικά με το αντικείμενο της μελέτης ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε πως αφορά τόσο τις λιμενικές όσο και τις χερσαίες εγκαταστάσεις.
«Θα επανέλθουμε και θα  εκπονήσουμε τη μελέτη ξανά. Θα λάβουμε υπόψη τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει από το Ελεγκτικό Συνέδριο», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου δήλωσε ακόμη πως η λειτουργία του καρνάγιου  θα συμβάλει στο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο καρνάγιο που θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Η υποδομή θα συμβάλει στο να δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας», δήλωσε  ο κ. Χριστοδούλου.
Ο κ. Χριστοδούλου  ανακοίνωσε  πως  εξαιτίας της κακοκαιρίας  δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα  η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
«Θέλουμε να δώσουν το “παρών” στη συνεδρίαση  οι δήμαρχοι των νησιών.  Επειδή όμως οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο αναβάλαμε τη συνεδρίαση για την επόμενη Παρασκευή  6 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου