Ειδήσεις

Εγκρίθηκε κανονιστική διάταξη για τη λειτουργία μουσικής από τη ΔΚ Ρόδου

Κανόνες για τη χρήση της μουσικής από τα μπαρ που λειτουργούν στην πόλη επιχειρεί να εφαρμόσει ο Δήμος.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου εγκρίθηκε η κανονιστική διάταξη που αφορά την παράταση του ωραρίου για τη λειτουργία της μουσικής.
Σε συνέντευξη τύπου χθες ο  πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς δήλωσε πως  θα διενεργούνται και έλεγχοι για την εφαρμογή της  σχετικής κανονιστικής διάταξης.
Τα μπαρ θα μπορούν να παίζουν μουσική  υπό πολύ  αυστηρές προϋποθέσεις  μέχρι τις 03.00 τα ξημερώματα.
«Για την συγκεκριμένη κανονιστική διάταξη ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από τον περασμένο Οκτώβριο. Πραγματοποιήσαμε και σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν έμποροι, εστιάτορες, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου  και της ΕΛΑΣ. Ακολούθησε διαβούλευση που διήρκεσε τρεις μήνες. Λάβαμε υπόψη μας και  την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των ξένων επισκεπτών», δήλωσε ο κ. Μίλτος Παγκάς.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας  Ρόδου ανακοίνωσε ακόμα ότι δεν επήλθαν αλλαγές ως προς το ωράριο λειτουργίας της μουσικής σε μπαρ που λειτουργούν σε συνοικίες.
«Δεν  θα αλλάξει το ωράριο λειτουργίας της μουσικής για καταστήματα που λειτουργούν σε συνοικίες. Αυτό αποφασίστηκε γιατί έχουν γίνει πολλές καταγγελίες. Δεν θέλουμε να δυσανασχετούν οι πολίτες. Κάποια ελαστικότητα θα υπάρξει για επιχειρήσεις που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές. Τα καταστήματα θα πρέπει να διαθέτουν ηχομόνωση και  όλες τις  άλλες απαραίτητες υποδομές», δήλωσε ο κ. Μίλτος Παγκάς.
Σε ερώτηση αν  θα μπορούν να παίζουν μουσική τα μπαρ  μέχρι το πρωί, ο κ. Παγκάς δήλωσε:
«Θα δίνουμε παρατάσεις για τη λειτουργία της μουσικής, αφού θα εξετάζουμε τις αιτήσεις. Υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις κάποια μπαρ μπορούν να παίζουν μουσική μέχρι τις 03.00 τα ξημερώματα.  Στους παραβάτες θα  επιβάλλονται πρόστιμα.  Δεν μπορούν κάποιοι να ενοχλούν κατοίκους και τουρίστες. Μέχρι τώρα το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας έδινε παρατάσεις για τη χρήση της μουσικής κατά το δοκούν».
Στην κανονιστική διάταξη  αναφέρεται  πως «άδεια λειτουργίας μουσικής θα  χορηγείται κατ’ αρχήν μέχρι τις 22:00 τη χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 23:00 την θερινή. Ως θερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Μαρτίου. Η άδεια λειτουργίας μουσικής θα  μπορεί κατ’ εξαίρεση να παραταθεί ως προς το ωράριο κατ’ ανώτατο μέχρι τις 03:00, μετά από αίτηση του εκάστοτε  ενδιαφερομένου Η αιτούμενη παράταση θα χορηγείται μόνο κατ’ εξαίρεση και μόνο εφόσον δεν θα διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων».
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον τουριστικό λιμένα Μανδρακίου.
«Το κείμενο είχε συνταχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν περιελάμβανε όμως και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.  Η μαρίνα Μανδρακίου είναι μεταξύ των ακινήτων που έχουν δεσμευθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Συζήτηση για το θέμα αυτό είχαμε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Νεκτάριο Σαντορινιό ο οποίος μας δήλωσε πως ο τουριστικός λιμένας περιλαμβάνεται μεταξύ των ακινήτων που θα αποδεσμευθούν από τη «μέγκενη» του ταμείου», δήλωσε ο κ. Παγκάς.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση δεν ελήφθη απόφαση  για τους χώρους στάθμευσης των δικύκλων.

«Δεν λάβαμε απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. Πριν λίγες ημέρες σε  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου έγινε συζήτηση για τους πεζόδρομους και τις θέσεις στάθμευσης. Πριν οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών», εξήγησε ο κ. Παγκάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου