Στο στάδιο της αναζήτησης και των επαφών βρίσκεται πλέον η διοίκηση του Διαγόρα, μετά τις εξελίξεις και την παραίτηση του Παύλου Δερμιτζάκη. Οι “κυανέρυθροι”, μοιάζουν ανυπόμονοι να κλείσουν οσονούπω αυτό το κεφάλαιο και να οδηγηθούν στο Βόλο με νέο “τιμονιέρη” για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Γι’ αυτό, οι επαφές με προπονητές ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας και “ανεπίσημα”, την περασμένη εβδομάδα, με την περίπτωση του Νίκου Παντέλη. Ο κόουτς της Ηλιούπολης, ήταν ίσως ο πρώτος στόχος και το “φλερτ” του με τον γηραιό, δεδομένο. Ωστόσο, μετά την προσέγγιση της διοίκησης του Διαγόρα στον πολύπειρο τεχνικό, η ΠΑΕ Ηλιούπολη εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση χθες το μεσημέρι, προκειμένου να… διαβεβαιώσει, πως δεν θα συναινέσει στην μετακίνηση:
«Μετά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα που μπλέκουν τον προπονητή μας κ. Νίκο Παντέλη με την ομάδα του Διαγόρα, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους φιλάθλους του συλλόγου μας ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην μετακίνηση του κ. Παντέλη στην Ροδίτικη ομάδα. Αλλωστε, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν έτσι και τώρα ως διοίκηση δεσμευόμαστε με τον προπονητή μ’ ένα πανίσχυρο συμβόλαιο ηθικής και λόγου που έχει υπογραφεί και από τις δύο πλευρές…».
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο γηραιός περιμένει την απάντηση ενός ακόμη έμπειρου προπονητή, με τον οποίο υπήρξε τηλεφωνική επαφή το βράδυ της Δευτέρας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Χατζάρα, με τον οποίο το θέμα θα ξεκαθαρίσει σύντομα, αν και επίσημα οι “κυανέρυθροι” δεν επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο σενάριο. Εξάλλου, όσο κι αν η περίπτωση Παντέλη δείχνει να “ναυάγησε”, οι πιθανότητες θα εξαντληθούν παρά την ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία μπορεί και να αποτελεί “τέχνασμα” του γνωστού μεγαλομετόχου της Ηλιούπολης, προκειμένου να αποσπάσει ανταλλάγματα για να δώσει τη συγκατάθεσή του.
Από εκεί και πέρα, η περίπτωση του Νίκου Αναστόπουλου στην ουσία δεν υφίσταται, με τους Διαγοριδείς να αναζητούν έναν προπονητή “αφεντικό” στα αποδυτήρια, που θα καταφέρει να βάλει τα πράγματα σε τάξη και να βρει το κουμπί των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να επιδείξουν τις δεδομένες ικανότητες τους στο χορτάρι. Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει πραγματοποιηθεί, με εξαίρεση τρία παιχνίδια στα 11 έως τώρα, τα οποία ίσως να είναι και τα μόνα φετινά, στα οποία οι παίκτες του γηραιού έδειξαν ποδοσφαιρικό εγωισμό.
Για το γεγονός, αρκετοί είναι εκείνοι που καταλογίζουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος όμως σίγουρα δεν ευθύνεται για την απροθυμία αρκετών να τιμήσουν τα υψηλότερα συμβόλαια της καριέρας τους!
Πάντως, επιστρέφοντας στα της αναζήτησης προπονητή, η επιλογή σε μια δύσκολη περίοδο, κάνει κάτι περισσότερο από ορατό το ενδεχόμενο στον Βόλο, όπου είναι ο επόμενος σταθμός της ομάδας του Διαγόρα, την ομάδα να κοουτσάρει ο Πέτρος Ρουτζιέρης. Εκείνος ήταν άλλωστε και ο “καθοδηγητής” της χθεσινής προπόνησης, σε μία ημέρα αποχαιρετισμού.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης, ύστερα από δυόμιση χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Διαγόρα, επισκέφθηκε χθες τα αποδυτήρια και αποχαιρέτησε τους παίκτες λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Πρέπει να σας πω πώς πρώτη φορά έρχομαι σε αυτήν την θέση. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου. Μιλάω σε ποδοσφαιριστές που όλοι αποτελείτε επιλογές μου. Εδώ όμως που έφτασε η ομάδα κάτι έπρεπε να αλλάξει. Είστε όλοι καλοί παίκτες και προσπαθήστε να βρείτε τον δρόμο σας για να συνέλθετε και εσείς και η ομάδα».
Αναφορικά με τα αγωνιστικά προβλήματα που προέκυψαν από τον αγώνα με τον Πιερικό, αυτά είναι ο τραυματισμός του Κώστα Κωσταντινίδη αλλά και του Γιώργου Κορακάκη, τους οποίους θα περιμένει ο Πέτρος Ρουτζιέρης και σήμερα θα ξεκινήσουν προπονήσεις αφού πρώτα εξετασθούν από τον γιατρό.
Πέρα από αυτούς τους δυο πάντως πρέπει να σημειωθεί πώς γυμνάζονται μόνοι τους οι Γιώργος Πουλόπουλος , Μπάρτος Ταραχούλσκι αλλά και ο Βραζιλιάνος Μαρσίνιο.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/psachni-koumantadoro/