Ρεπορτάζ

Αξιοποίηση σημαντικών δημοτικών ακινήτων

Στην αξιοποίηση σημαντικών δημοτικών ακινήτων θα προχωρήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος Ρόδου.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Είναι στις προθέσεις μας να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτουμε. Αναφέρομαι στα Δημοτικά Λουτρά, στο «Ακταίον», στο «Ιαλύσιον», στην «Όαση»  και στο ακίνητο που λειτουργούσε πριν από πολλά χρόνια ως Συσσίτιο  και άλλα. Θα  πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί προκειμένου να μισθωθούν τα ακίνητα από  ιδιώτες », δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου που διαθέτει ο Δήμος στο Ροδίνι,  ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε πως υπάρχουν κάποιες προτάσεις.
«Υπάρχουν κάποιες προτάσεις για το συγκεκριμένο ακίνητο. Πιστεύω πως θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διενέργεια ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη του ιδιώτη που θα μπορέσει  να  το αξιοποιήσει με  βάση τις  υποδείξεις  που θα  κάνει ο Δήμος», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως  υπάρχουν σχέδια και για την αξιοποίηση της μαρίνας Μανδρακίου σε συνεργασία με ιδιώτες, αν  καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
Να σημειωθεί πως  η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχε δεσμεύσει τη μαρίνα Μανδρακίου, το τουριστικό λιμάνι και άλλες υποδοχές του νησιού. Η κίνηση αυτή τίναξε στον αέρα το διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.
«Αν καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ  εμείς θα   επικαιροποιήσουμε  τη μελέτη που είχαμε εκπονήσει καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης για το Μαρίνα Μανδρακίου. Το Λιμενικό Ταμείο έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό για αναπλάσεις που μπορούν να γίνουν στην περιοχή του Νεωρίου. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας  Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας», δήλωσε ο κ.  Φώτης Χατζηδιάκος.
Στα σχέδια της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  είναι  επίσης η κατασκευή προβλήτα στην περιοχή «Κόβα».
«Προγραμματίζουμε την  κατασκευή  προβλήτα στην περιοχή «Κόβα». Επιδιώκουμε και τη δημιουργία χώρου για να δένουν τα αλιευτικά σκάφη. Έτσι στο λιμάνι της «Κολόνας» θα  καταπλέουν   πολυτελείς  θαλαμηγοί τις οποίες έχει ανάγκη η Ρόδος», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος δήλωσε πως η παραφιλολογία για την επανάληψη των εκλογών αποτέλεσε τροχοπέδη για την έναρξη  υλοποίησης του προγράμματος της παρατάξεως του.
«Δεν χάθηκαν  πέντε   αλλά οκτώ πολύτιμοι  μήνες. Δεν πειράζει, θα το μετανιώσουν  αυτοί που διαδίδουν διάφορα στον κόσμο. Αυτό θα γίνει γιατί δεν  μας αφήνουν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σε ερώτηση σχετικά με  την αξιοποίηση του δημοτικού ανθόκηπου στην πλατεία Ρίμινι, που είναι γνωστό με την ονομασία «Ήχος και Φως», ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε:

«Είμαστε σε συνεννόηση με την  εταιρεία που θα αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ακίνητο. Θα συναντηθούμε με στελέχη της  μέσα στις επόμενες ημέρες.  Θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο η σύμβαση για το έργο. Και για το θέμα αυτό χάθηκαν έξι μήνες. Αν δεν γίνονταν ενστάσεις, ο ανάδοχος θα είχε χρόνο να εργαστεί και η υποδομή θα ήταν στη διάθεση του κοινού το φετινό  καλοκαίρι.  Και για το  έργο αυτό θα πρέπει να τρέξουμε», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Θέμα χρόνου να
ξεκινήσει η διαβούλευση
για τη Νέα Αγορά
Ζήτημα ολίγων ημερών είναι να ξεκινήσει η διαβούλευση για  τον κανονισμό λειτουργίας της Νέας Αγοράς.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης παρέδωσε το  κείμενο που περιέχει όλους τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργεί το κτιριακό συγκρότημα της Νέας  Αγοράς στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

«Ο δήμαρχος θα πρέπει να εγκρίνει το κείμενο που περιέχει όλους τους κανόνες λειτουργίας του συγκεκριμένου κτιριακού συγκροτήματος. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Νέα  Αγορά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών  κ. Γιώργος Κακούλης.

Κλείνει από το Μάρτιο
η Μεσαιωνική Πόλη
Στο τελικό στάδιο έχουν εισέλθει οι διαδικασίες για το  κλείσιμο της Μεσαιωνικής Πόλης.
Οι δαπάνες για την επισκευή  των συστημάτων αποτροπής εισόδου οχημάτων και δικύκλων εγκρίθηκαν ήδη από την Οικονομική Επιτροπή.
«Μόλις  τελειώσουν  οι επισκευές οι μπάρες θα τεθούν  σε λειτουργία και η Μεσαιωνική Πόλη θα  κλείσει για τα τροχοφόρα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών.
Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τη δημοτική αρχή για να μπει τάξη στη Μεσαιωνική Πόλη θα πρέπει, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, να γίνουν σεβαστές τόσο από τους μονίμους κατοίκους  όσο και από τους επιχειρηματίες.

«Δεν μπορεί να θέλουν όλοι να εισέρχονται χειμώνα- καλοκαίρι με αυτοκίνητα  και δίκυκλα στη Μεσαιωνική Πόλη.   Διαθέτουμε ένα μνημείο μοναδικής ομορφιάς.  Πρέπει να το σεβαστούμε και να το  διαφυλάξουμε και όχι να διαλύουμε ότι καλό πάει να γίνει», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κακούλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου