Ειδήσεις

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε Καλύμνιο

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας άσκησε χθες η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα σε  βάρος ενός 67χρονου Καλύμνιου που επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του την 50χρονη εν διαστάσει σύζυγο του, κάτοικο Παστίδας και τον 46χρονο σύντροφο της, κάτοικο Ρόδου, στον Αρχάγγελο.
Πιο συγκεκριμένα περί την 10:40 ώρα της 2ας Φεβρουαρίου 2015 τα δύο θύματα βάδιζαν πεζοί έξω από το υποκατάστημα του  Ο.Α.Ε.Δ.  Αρχαγγέλου.
Ο κατηγορούμενος οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μάρκας NISSAN, μοντέλο ALMERA, χρώματος βυσσινί και κινούμενος αντίθετα προς την πορεία τους προσπάθησε να τους παρασύρει.
Η εν διαστάσει σύζυγός της τον αντιλήφθηκε και  προειδοποίησε τον σύντροφο της, ο οποίος προφυλάχθηκε. Το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Ο 67χρονος κινήθηκε τότε με όπισθεν και ανέπτυξε εκ νέου ταχύτητα για να παρασύρει τα δύο θύματα που προσέτρεξαν σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης (παραπλεύρως της Ε.Ο.   Ρόδου   –   Λίνδου   μπροστά  από  το  κατάστημα  με  την  επωνυμία  ΚΑΓΚΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΣΙΑ Ε.Ε.) προκειμένου να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου.
Ο 67χρονος προσέκρουσε εκ νέου πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα πίσω από τα οποία είχαν καλυφθεί τα δύο θύματα, με αποτέλεσμα μόνο την πρόκληση υλικών ζημιών στα οχήματα.
Ακολούθως, ο κατηγορούμενος αποβιβάστηκε από το όχημά του και αποπειράθηκε να πάρει από το εσωτερικό του οχήματος του μια σιδερένια σωλήνα, όμως ακινητοποιήθηκε από τον 46χρονο, που φέρεται να του προκάλεσε σωματικές βλάβες.
Η αστυνομία ενημερώθηκε την 10:45 ώρα της ημέρας και λίγα λεπτά αργότερα συνέλαβε τον κατηγορούμενο.
Ο ίδιος προανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του τους τελευταίους 3 μήνες είχε φύγει από το σπίτι τους χωρίς να του δώσει εξηγήσεις και σημεία ζωής.
Την 14:30 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2015 την κάλεσε από το τηλέφωνο του γιου τους πέντε φορές αλλά δεν απάντησε. Περί ώρα 15:00 κάλεσε εκείνη στο ίδιο τηλέφωνο και εκείνος τη ρώτησε που είναι και γιατί έχει εξαφανιστεί.
Εκείνη, όπως ισχυρίζεται, του απάντησε απρεπώς και του έκλεισε το τηλέφωνο μέχρι που την είδε τυχαία με τον σύντροφό της στον Αρχάγγελο.
Υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε έναν ελιγμό, δήθεν, ότι επιχειρούσε να πέσει πάνω τους με σκοπό να τους φοβίσει και στη συνέχεια επιχείρησε να βγει από το όχημα αλλά εμποδίστηκε από τον 46χρονο που του έκλεισε την πόρτα.
Ισχυρίζεται ότι ακολούθησε συμπλοκή.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, που θα απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου αύριο, παρίσταται ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Φουτούλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου