Ειδήσεις

Παράταση στον έλεγχο της ΤΕΔΚ από ορκωτούς με παρέμβαση του δημάρχου

Παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου και προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτη Χατζηδιάκου σημειώθηκε στο θέμα του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργούν ορκωτοί λογιστές της εταιρείας «Ελεγκτικός Κύκλος ΕΠΕ» στην ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», οι ορκωτοί λογιστές όφειλαν, μετά από προηγούμενη παράταση του έργου που ανέλαβαν να υλοποιήσουν με εντολή της Πταισματοδίκη του 4ου Τμήματος του Πταισματοδικείου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, να παραδώσουν την πορισματική τους έκθεση την 30η Ιανουαρίου 2015.
Πλην όμως ζήτησαν από την ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να τους χορηγήσουν δεκάδες έγγραφα που αφορούν επιχορηγήσεις των δήμων στην ένωση αλλά και αντίγραφα ενταλμάτων.
Ο δήμαρχος Ρόδου με έγγραφο που απέστειλε στους ορκωτούς την 28η Ιανουαρίου 2015 κατέστησε σαφές ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου είχαν προγραμματιστεί πολλές συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων του Δήμου και είναι αδύνατη η άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των ορκωτών για χορήγηση στοιχείων ζητώντας προθεσμία μέχρι το πρώτο 15νθήμετο του Φεβρουαρίου.
Την 26η Ιανουαρίου 2015 η Ορκωτή Ελεγκτής κ. Σταυρούλα Μπουρίκου έκανε δεκτό το αίτημα παράτασης για την χορήγηση των στοιχείων που αιτήθηκε μετά από συνεννόηση με την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι οι ελεγκτές έχουν ζητήσει, μεταξύ άλλων, να τους χορηγηθούν παραστατικά βάσει των οποίων αποδόθηκαν χρηματικά ποσά στην ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου τα οποία στη συνέχεια διαχειρίστηκε βάσει των σχετικών αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο διαχειριστικός έλεγχος που παραγγέλθηκε δεν περιορίζεται σε θέματα ΔΗΦΟΔΩ, αλλά επεκτείνεται στο σύνολο των επιχορηγήσεων και δαπανών της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί το χρονικό εύρος του.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία στην οποία υποστηρίζετο, μεταξύ άλλων, ότι η διαχείριση της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου από τη σύσταση μέχρι και τη λύση της, δεν ελέγχθηκε από επιθεωρητές, ενώ στρεφόταν προσωπικά κατά του κ. Γ. Γιαννόπουλου για την πρόσθετη επιχορήγηση της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, ύψους 350.000 ευρώ, το έτος 2006.
Ο ίδιος ανώνυμος υποστήριξε ότι η ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου εισέπραττε επί σειράν ετών παράνομα κονδύλια από το ΔΗΦΟΔΩ, ενώ αυτά όφειλαν να αποδίδονται εξ ολοκλήρου στους Δήμους της Δωδεκανήσου με βάση το σχετικό νόμο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου