Ειδήσεις

Σχέδιο για νέες θέσεις εργασίας

Νέα στρατηγική για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ στο ενδιάμεσο αναζητείται φόρμουλα για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Το πρόγραμμα -που «πάγωσε» προεκλογικά- εξετάζεται όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του. Το θέμα χειρίζεται η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Στην επανεξέταση βασικά κριτήρια είναι η συσχέτιση της διάρκειας του προγράμματος με το διάστημα ανεργίας και η τήρηση του θεσμικού πλαισίου του κατώτατου μισθού. Επίσης στα κριτήρια είναι η αντιστοίχιση του προγράμματος με τις ανάγκες τις οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών (για τον σκοπό αυτό θα υπάρξουν επαφές με φορείς αλλά και πολίτες). Οι επιπλέον πόροι μπορούν να εξευρεθούν από την αναδιανομή των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την κοινωφελή εργασία και από τα οποία το 60% αφορά τις αμοιβές και το 40% αναλώσιμα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στην επόμενη διετία να δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, μακροχρόνια ανέργους και γενικά οικογένειες που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα. Σημειώνεται πως σε μελέτη που έχει επιμεληθεί για το Ινστιτούτο Levy η Ράνια Αντωνοπούλου, γίνεται αναφορά στον ρόλο του κράτους ως «εργοδότη ύστατης καταφυγής» για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου