Ειδήσεις

Μετά την ποίηση και μαντινάδες στη Βουλή

Μετά το ποίημα του βουλευτή Κωνσταντίνου Δερμιτζάκη, και ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, επέλεξε να κλείσει την ομιλία του κατά την Τρίτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, με μία μαντινάδα.

Όπως ανέφερε, «θα τελειώσω με ένα μήνυμα που μου έστειλαν κάποιοι συνάδελφοι, κάποιοι φίλοι απ’ τα Σφακιά που είναι πολύ ωραίο και θα σας το πω:

‘Όταν πεσμένος βρίσκεσαι στου πηγαδιού τον πάτο, κι αναντρανίζεις τη ματιά στον κόσμο τον απάνω, τεντώνεις χέρια και αρμούς στον πόρο αναρριχάσαι, τον τρόμο σου κατανικάς και λεύτερος λογάσαι’ γι’ αυτό θα νικήσουμε» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=Q3XgrQRKyOs

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης στο κλείσιμο της δικής του ομιλίας, φρόντισε να πληροφορήσει το σώμα για την πηγή της εν λόγω μαντινάδας. Πρόκειται για προσφορά και αφιέρωση ενός Κρητικού, στο 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ το 1991.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου