Ειδήσεις

Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» στην υπηρεσία των πολιτών

Στην λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Αργύρης.
Να σημειωθεί πως η 11η Φεβρουαρίου έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου υπουργών της ΕΕ ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112».
Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Αργύρη ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειάζονται βοήθεια.
«Οι πολίτες μπορούν να καλούν το 112 ακόμη και αν δεν έχουν χρόνο ομιλίας ή κάρτα SIM στο κινητό τους.
H κλήση από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας το σήμα φθάνει μέσω περιαγωγής στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η κλήση δείχνει και τις θέσεις των ανθρώπων που καλούν. Με το σύστημα αυτό μπορούν να βρεθούν άνθρωποι που έχουν εξαφανιστεί», δήλωσε ο κ. Ηλίας Αργύρης.
Σήμερα Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές θα μοιράσουν έντυπο υλικό στους πολίτες προκειμένου να ενημερωθούν για τη χρησιμότητα του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112

O Ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1991 και χρησιμοποιείται για άμεση επικοινωνία επί 24ώρου βάσεως με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, ΕΚΑΒ, πυροσβεστική).
Από το 1998 η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρέωσε τα κράτη-μέλη της να παρέχουν κλήση του «112» από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και από τηλεφωνικό θάλαμο χωρίς χρέωση.
Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες από οποιοδήποτε χώρα της Ευρώπης καλούν τον πανευρωπαϊκό αριθμό «112» προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις αρμόδιες τοπικές αρχές και να ζητήσουν βοήθεια.
Για τα GSM δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ο αριθμός «112» είναι κοινός σε όλες τις χώρες της υφηλίου.
Σχετικά με τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ο κ. Ηλίας Αργύρης δήλωσε:
«Θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου σύσκεψη. Σε αυτή θα κληθούν να λάβουν μέρος όλοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων προκειμένου να ενημερωθούν για τον Ξενοκράτη», δήλωσε ο κ. Ηλίας Αργύρης.
Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ρόδο ο κ. Αργύρης δήλωσε:
«Δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Μόνο ένα συνεργείο της ΔΕΗ αντιμετώπισε προβλήματα στον Ατάβυρο. Δόθηκε όμως λύση γρήγορα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου