Σταθερή αξία η Ρόδος στη γερμανική αγορά

Στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, στην CMT της Στουτγάρδης προβλήθηκαν τα νησιά μας από τις 16 έως και τις 24 Ιανουαρίου 2010. Ανάμεσα σε 1900 εκθέτες από 95 χώρες, οι 205.000 περίπου επισκέπτες -κυρίως ιδιώτες- είχαν την δυνατότητα να “εξερευνήσουν” όλο σχεδόν τον πλανήτη…
Τα Δωδεκάνησα, προβλήθηκαν από το χώρο που μίσθωσε ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού της Νομαρχίας, εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ – μεταξύ άλλων ελληνικών προορισμών και μεμονωμένων επιχειρήσεων, αεροπορικών και ναυτιλιακών εταιριών.
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών υπήρξε τέτοιο που να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό της περιοχής μας ως σταθερής αξίας στην Γερμανική Αγορά.
Ηταν πολλοί αυτοί που έχουν επισκεφτεί τα νησιά μας -κυριολεκτικά- δεκάδες φορές και άλλοι τόσοι αυτοί που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.
Από συζητήσεις που είχε η Αντινομάρχης και Πρόεδρος του ΔΟΤ, κ. Διακοσταυριανού Σώζου Δέσποινα, με εκπροσώπους Ταξιδιωτικών Οργανισμών/ Πρακτορείων (Τhomas Cook & Neckerman, Attika Reisen, FTI, κα) αλλά και μικρότερων εξειδικευμένων γραφείων (επίσης εκθέτες), προέκυψε το συμπέρασμα ότι μεγάλο είναι το ρεύμα των Γερμανών οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν και τα μικρότερα νησιά μας.
Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για εναλλακτικό τουρισμό καθώς και για ταξίδια κινήτρων -κάτι που η περιοχή μας μπορεί να προσφέρει- και που προωθούνται ήδη από εξειδικευμένα γραφεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα πρακτορεία έχουν συμπεριλάβει στους καταλόγους τους (με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση) πέρα από τη Ρόδο την Κω και την Κάρπαθο, νησιά όπως οι Λειψοί, η Χάλκη, η Τήλος, κ.ά.