Διάλογο για το θαλάσσιο τουρισμό επιδιώκουν να ανοίξουν με τους ιδιοκτήτες κρουαζιεροπλοίων ο Δήμος Ρόδου και η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Για το λόγο αυτό θα προσκληθούν για να έρθουν στη Ρόδο το Μάρτιο οι ιδιοκτήτες των κρουαζιεροπλοίων.
Στο πλαίσιο του διαλόγου θα αναζητηθούν οι λόγοι για τους οποίους οι πλοιοκτήτες δεν εντάσσουν τη Ρόδο στα προγράμματα κρουαζιέρας που πραγματοποιούν τα πλοία τους στη Μεσόγειο.
«Κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θα στείλουμε επιστολή στους ιδιοκτήτες κρουαζιεροπλοίων. Θα τους καλέσουμε στη Ρόδο προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος για το θαλάσσιο τουρισμό. Θέλουμε να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους δεν περιλαμβάνουν την πρωτεύουσα του νομού στα προγράμματα τους», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
«Με το διάλογο που θα ξεκινήσουμε θέλουμε να μάθουμε γιατί δεν περιλαμβάνουν οι εταιρείες κρουαζιέρας τη Ρόδο στα προγράμματά τους. Αν κριθεί πως θα πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές του νησιού εμείς θα προβούμε σε όλες τις δέουσες κινήσεις. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τους κατάπλους τουλάχιστον για το έτος 2017», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου είναι διατεθειμένη προχωρήσει και σε εργασίες βελτίωσης των υποδομών που διαθέτει η Ρόδος.
Αυτό επισημάνθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Λιμενικό Ταμείο με τη συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων της Ρόδου.
«Με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Μαρίζας Χατζηλαζάρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν και τουριστικοί πράκτορες. Δηλώσαμε πως είμαστε στη διάθεσή τους. Αν υπάρχουν προβλήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις. Επιδιώκουμε να είναι σε καλή κατάσταση οι υποδομές μας και να αισθάνονται ασφαλείς οι τουρίστες. Θέλουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος στην κρουαζιέρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χριστοδούλου οι πολιτικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο είναι η αιτία για τη μείωση των κατάπλων.
«Δεν φταίει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου που μειώθηκαν οι κατάπλοι. Άλλοι είναι οι παράγοντες που έχουν επηρεάσει το θαλάσσιο τουρισμό», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. δήλωσε πως στο προσεχές χρονικό διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή η μελέτη που έχει εκπονηθεί για την χρήση της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα.
«Σε προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου εγκρίναμε τη συγκεκριμένη μελέτη. Στόχος μας είναι να τη θέσουμε σε εφαρμογή από φέτος. Επίσης έχουμε ζητήσει την σύνταξη μελέτης για την λειτουργία του τουριστικού λιμένα. Επειδή εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες θα πρέπει να καθοριστούν αναλυτικά οι αρμοδιότητες. Έτσι δεν θα δημιουργούνται προβλήματα κατά τη θερινή περίοδο», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου επιδιώκει και την συνέχιση του ξύλινου πεζοδρομίου μέχρι και το λιμάνι της Ακαντιάς.
«Είναι έργο πνοής όχι μόνο για την πόλη. Θα συμβάλει και αυτό στην αναβάθμιση των υποδομών που διαθέτει η Ρόδος. Θέλουμε να ενταχθεί το συντομότερο δυνατό σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα η σύνταξη της σχετικής μελέτης», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για την κατασκευή κτηρίου αναμονής επιβατών στο λιμάνι της Ακαντιάς.
«Θα ξεκινήσουν το συντομότερο και οι ασφαλτοστρώσεις στο λιμάνι της Ακαντιάς», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.