“Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ο Παυλόπουλος ήταν ο εμπνευστής του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου με το πριμ των 50 εδρών”, είπε, αν και όπως τόνισε δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παυλόπουλος θα διαδραματίσει θετικό ρόλο από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος ο Μ. Γλέζος είναι εξοργισμένος με την επιλογή του κ. Τσίπρα αν και βρίσκει πολλά θετικά στοιχεία στην προσωπικότητά του και την πολιτική του διαδρομή.
Οπως είπε, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είναι καλά καταρτισμένος νομικά και χαίρει εκτιμήσεως. Αλλά ο κ. Γλέζος δεν μπορεί να ξεχάσει ότι δεν αποδέχθηκε ο κ. Παυλόπουλος τη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που είχε συσταθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.
Ο κ. Γλέζος έκανε λόγο και για τα “ατοπήματα” που έκανε ο κ. Τσίπρας, στην επιλογή του κ. Παυλόπουλου για το ύπατο αξίωμα της χώρας: “Δεν μπορούμε να παίζουμε τα παλαιότερα παιχνίδια με αριστερή κυβέρνηση και δεξιό πρόεδρο ή και αντιστρόφως, που παίχτηκαν στα προηγούμενα χρόνια”. Και το σημαντικότερο με την επιλογή του κ. Παυλόπουλου, όπως είπε, είναι ωσάν να υπάρχει παραδοχή ότι η Αριστερά δεν έχει να παρουσιάσει δικά της αξιόλογα πρόσωπα.
Ο κ. Γλέζος προχώρησε σε ένα βήμα περισσότερο, λέγοντας ότι είναι διατεθειμένος να μην σιωπά και να λέει όσα κρίνει ότι είναι σωστά και θα τα λέει και στον Τσίπρα γιατί είναι φίλος του: “Είναι σαν να τον βλέπω να έχει ένα λεκέ στο σακάκι του και εγώ να σιωπώ”, είπε χαρακτηριστικά. Με μια προϋπόθεση: Οταν αντικρούουν τα επιχειρήματά του, να τα αντικρούουν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα: “Θέλω αντίκρουση με τεκμηριωμένα επιχειρήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ετσι αναφέρθηκε και σ΄ένα άλλο “ατόπημα” του Πρωθυπουργού, αυτό, που κατά τον κ, Γλέζο έγινε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τους ανακοινώθηκε η απόφασή του να προτείνει τον κ. Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μία θυελλώδης συνεδρίαση, όπως εξελίχθηκε στην οποία εκφράστηκαν πολλές διαμαρτυρίες και για το πρόσωπο που έχει επιλεγεί αλλά και για τον τρόπο που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να το ανακοινώσει. Τη στιγμή που υπήρξαν αντιδράσεις, έπρεπε να είχε θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, είναι η γνώμη του κ. Γλέζου.
Πηγή: Το Βήμα