Ειδήσεις

«Παρενέργειες» από τη φερόμενη ως διαθήκη του Γ. Διαμαντίδη

Ακόμη μια πτυχή της ένδικης διαφοράς συγγενούς του αποθανόντος σε ηλικία 93 ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πρόοδος» Γεωργίου Διαμαντίδη, με τους εκ διαθήκης φερόμενους ως κληρονόμους του και τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία σύνταξης της διαθήκης του, θα απασχολήσει τη δικαιοσύνη.
Για την 11η Μαρτίου 2015 έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για ψευδή καταμήνυση τον συγγενή του εκλιπόντος και πολιτικώς ενάγοντες 4 άτομα που ενεπλάκησαν στη διαδικασία σύνταξης της διαθήκης.
Ο συγγενής του εκλιπόντος είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος των τελευταίων στρεφόμενος παραπέρα και κατά παντός άλλου υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συναυτουργού ή συνεργού καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
Όπως ισχυρίστηκε, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών, τη 18η Ιανουαρίου 2007, και ώραν 15.00, συνεπεία καρδιακής ασυστολίας, στη Μονάδα Εντατικής Παρακολουθήσεως Εμφραγμάτων (ΜΕΠΕ) του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου είχε εισαχθεί επειγόντως την 14η Ιανουαρίου 2007 και ενοσηλεύετο, ένεκα συγκοπτικού επεισοδίου, εντεροραγίας, στεφανιαίας νόσου, συνδρόμου νοσούντος φλεβοκόμβου, νεφρικής ανεπάρκειας, υποτροπιαζούσης κολπικής μαρμαρυγής και εκκολπωματώσεως.
Επεσήμανε παραπέρα ότι από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη και έμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του στη ΜΕΘ, όπου οι επισκέψεις, πλην ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ήταν λίαν περιορισμένες και ολιγόλεπτες.
Ισχυρίστηκε ότι έφερε συνεχώς μάσκα παροχής οξυγόνου, σωληνώσεις μεταγγίσεων πλάσματος και συμπυκνωμένων ερυθρών αιμοσφαιρίων, τακτική φαρμακοληψία και αδιάκοπη παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της ως άνω κλινικής.
Διατείνεται ακόμη ότι η κατάσταση της υγείας του, παρά την φροντίδα των ιατρών ήταν συνεχώς επιδεινούμενη με επανειλημμένες αιμορραγικές κενώσεις και ισχαιμικές κρίσεις την 15η Ιανουαρίου και έμφραγμα μυοκαρδίου την 16η Ιανουαρίου 2007.
Παρουσίασε δύσπνοια και κοιλιακή ταχυκαρδία την 21.00 της 17ης Ιανουαρίου 2007 και την επόμενη ημέρα 18 Ιανουαρίου 2007 και με οξύ στεφανιαία σύνδρομο την ίδια ημέρα, οπότε και κρίθηκε επιβεβλημένη από τους θεράποντες ιατρούς η μεταφορά του διασωληνομένου όντος σε Νοσοκομείο των Αθηνών, κληθέντος προς τούτου την 18η Ιανουαρίου 2007 του ΕΚΑΒ.
Ευρισκόμενος στην προεκτεθείσα κατάσταση της υγείας του, όπως ισχυρίζεται ο συγγενής του εκλιπόντος εκδότη, δεν είχε τη δυνατότητα σύνταξης της διαθήκης του, τρεις ώρες πριν το θάνατό του, ενώπιον συμβολαιογράφου και 3 μαρτύρων.
Υποστήριξε μάλιστα ότι στον ασθενή είχαν χορηγηθεί κατασταλτικά και ναρκωτικά φάρμακα και συγκεκριμένα Μορφίνη και Aloperidin. Τα φάρμακα αυτά του χορηγήθηκαν σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο συγγενής του Διαμαντίδη την 16η Ιανουαρίου 2007 και 17 Ιανουαρίου 2007, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε κάτω από την επήρεια των ισχυρών αυτών ναρκωτικών να είχε πλήρη διαύγεια και να υπαγόρευσε τη διαθήκη του 3 ώρες πριν πεθάνει.
Αναφέρθηκε εξάλλου και σε γραφολογική γνωμοδότηση της κ. Ιωάννας Βουρδογιάννη-Παντελαίου. Η γραφολόγος αποφαίνεται στη γνωμοδότηση της ότι η υπογραφή του Γεωργίου Διαμαντίδη στο κείμενο της διαθήκης δεν είναι δική του, πιθανολογώντας παραπέρα, ότι τέθηκε με την υποβοήθηση αγνώστου ατόμου.
Ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για παράβαση καθήκοντος, για ψευδή βεβαίωση, για πλαστογραφία, για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές, αλλά και για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης.
Η μήνυσή του στην πορεία τέθηκε στο αρχείο με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου και είναι πλέον κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση.
Στο μεταξύ η σύζυγος του εκλιπόντος εκδότη έχει στραφεί με αγωγή της κατά του δημοσιογραφικού ιδρύματος, που κληρονομεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.
Η αγωγή προσδιορίστηκε για να συζητηθεί την 15η Οκτωβρίου 2015 και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν έχει περιεχόμενο ταυτόσημο με εκείνη που έχουν υποβάλει για την ακύρωση της διαθήκης οι 4 συγγενείς του.
Η τελευταία αγωγή έχει προσδιοριστεί για να συζητηθεί την 4η Ιουνίου 2015 στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και αποτελεί συνέχεια προηγούμενης αγωγής με το ίδιο αίτημα, που απορρίφθηκε για τυπικό λόγο και στους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας.

Η χήρα του Γεωργίου Διαμαντίδη διεκδικεί κληρονομικά της δικαιώματα έναντι του ιδρύματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου