Συγχαρητήρια και υπονοούμενα

Πριν το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο, ο Κολοσσός είχε κάνει τους πάντες να πιστέψουν πως πρόκειται για ντέρμπι. Στα 40 αγωνιστικά λεπτά, απέδειξε τους λόγους, για τους οποίους όλοι φέτος είναι πλέον πεπεισμένοι για τις δυνατότητές του, που τον οδηγούν χωρίς περιστροφές, σε ένα ανώτερο επίπεδο.
Η νίκη δεν ήρθε, οι «θαλασσί» γνώρισαν την ήττα στο τελευταίο δευτερόλεπτο με 85-83, όμως με την εμφάνισή τους και μόνο, ανάγκασαν αρκετούς να πουν: «ποιος νοιάζεται;». Και αυτή είναι η αλήθεια, για μια ομάδα που έχει κερδίσει και τον πλέον δύσπιστο και απαιτητικό φίλο του μπάσκετ στη χώρα, που χαίρεται να βλέπει «μαχητές», να κοντράρουν τους πάντες και τα πάντα.
Το μόνο πράγμα που οι Κολοσσοί της Ρόδου, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να κοντράρουν, είναι τα διαιτητικά «φαλτσοσφυρίγματα». Και αυτά, από το ματς στο Περιστέρι (τυπικά γηπεδούχοι οι Ολυμπιονίκες), δεν έλειψαν.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, όσο φιλότιμο κι αν έχουν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όσο κι αν αξίζουν ίσης μεταχείρισης, το όνομα της ομάδας, δεν έχει ακόμα «παλιώσει». Δυστυχώς, ο αθλητισμός είναι σαν τον …στρατό και ο …νέος, δεν τυγχάνει ίδιας αποδοχής με τον …παλιό.
Το γεγονός δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τη διοίκηση της ομάδας, η οποία φυσικά και έμεινε ευχαριστημένη από την προσπάθεια των παικτών, αλλά δεν θα μπορούσε να κλείσει επιδεικτικά τα μάτια, σε ένα φαινόμενο που αδικεί κατάφορα μια τεράστια προσπάθεια.
Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός Γιάννης Γιαννάς, περιέγραψε τα συναισθήματα των «θαλασσί νικητών», αφήνοντας τα κατάλληλα υπονοούμενα, για εκείνους που πρέπει να καταλάβουν πως η ομάδα αυτή, αποδέχεται τις προκλήσεις:
«Για μένα η ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός είναι νικήτρια. Γι αυτό και έδωσα συγχαρητήρια νίκης στην ομάδα. Η ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός έδειξε για άλλη μια φορά πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία της τα τελευταία χρόνια. Κοιτάξαμε στα μάτια τον Πανελλήνιο μέσα στην έδρα του και έπρεπε να ήμασταν νικητές. Το ότι το σκορ λέει πως χάσαμε, δεν σημαίνει πως νιώθουμε και ηττημένοι. Η εμφάνιση μας έκανε υπερήφανους και θεωρούμε πως έχουμε κερδίσει. Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ και πλέον θέλουμε τη νίκη και στα ματς που ακολουθούν, όσο δύσκολο κι αν είναι το πρόγραμμα που ακολουθεί. Η ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός έχει δείξει πως της αρέσουν τα δύσκολα και δεν φοβάται κανένα εμπόδιο».
Αγωνιστικά ωστόσο, το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο έχει περάσει στην …ιστορία και οι «θαλασσί» από χθες, έχουν στο μυαλό τους αποκλειστικά και μόνο την αναμέτρηση με τον ¶ρη στο Βενετόκλειο το Σάββατο (4.30μ.μ). Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα στο κεφάλι τους, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του θα προετοιμάσουν κατάλληλα την ομάδα για τη νίκη, που θα τη διατηρήσει στην 5η θέση της βαθμολογίας και δεν θα «ψαλιδίσει» τις ελπίδες για ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη 8άδα, δεδομένου του εξαιρετικά δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί.