Στο καθιερωμένο, ετήσιο ραντεβού τους, οι παλαίμαχοι Διαγόρα και Ρόδου, Ρόδου και Διαγόρα, έδωσαν ρεσιτάλ στο Δημοτικό Στάδιο, με τον γηραιό να επικρατεί αυτή τη φορά με σκορ 2-1.
Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά, ενώ όλα τα αστέρια των δύο ομάδων ήταν εκεί για να ξυπνήσουν μνήμες, να χαρούν και να θυμηθούν τα …περασμένα μεγαλεία, ο κόσμος απουσίαζε.
Περίπου 50 ήταν οι φίλαθλοι οι οποίοι τους τίμησαν με την παρουσία τους, ανάμεσά τους μέλη των διοικήσεων των ΠΑΕ, με επικεφαλής τους Κωνσταντίνο Χρυσοχοϊδη από τον γηραιό και Αντώνη Μαρτίνη από τη Ρόδο.
Στα του αγώνα και το τελικό 2-1, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Διαγόρας, αν και η Ρόδος ήταν εκείνη η οποία έχασε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης με τον Μανώλη Κώττη στο 9′ σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ Τσακμακίδη (πλάσαρε άουτ), ήταν εκείνος που πήρε το προβάδισμα στο 31′.
Ο Μιχάλης Κυπριώτης έβγαλε τη μπαλιά από τα δεξιά και ο Τσακίρης με πλασέ από κοντά, άνοιξε το σκορ για τον γηραιό, που έκλεισε το ημίχρονο με 1-0.
Στην επανάληψη, με πολλές αλλαγές στην 11άδα της, ανάμεσα στους νεοεισελθόντες και ο Κώος Κώστας Ανδρουλής, μπήκε πιο …φρέσκια και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, ο Διαγόρας ήταν και πάλι αυτός που βρήκε δίχτυα, με τον Κάππο να σεντράρει από τα δεξιά και τον Μιχάλη Κυπριώτη με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι, να νικάει τον Ροδανάκη για το 2-0.
Οι «κυανέρυθροι» μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη στο 75′, με το σουτ του Φαρμακίδη όμως να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι των «ελαφιών».
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η κυριαρχία της Ρόδου ήταν ολοκληρωτική. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα, πέτυχε την ισοφάριση, με το σουτ του Ανδρουλή να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Τσακμακίδη και τον επερχόμενο Σαλπιγκτίδη, να στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα.
Ένα λεπτό αργότερα, οι «πράσινοι» σε φάση καρμπόν, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει την ισοφάριση και να μοιράσουν τη χαρά στα δύο μέχρι το επόμενο ραντεβού, την Μεγάλη Παρασκευή του 2011.
Το σουτ του Ανδρουλή, τράνταξε και πάλι το δεξί δοκάρι της εστίας του Διαγόρα, με τον Σαλπιγκτίδη να ακολουθεί και πάλι τη φάση, αλλά τους τυπικά γηπεδούχους να απομακρύνουν στη γραμμή.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γεωργά, βρήκε τον Διαγόρα νικητή με 2-1 και τους αντίπαλους, να επιδίδονται σε θερμούς εναγκαλισμούς.
Για τον Διαγόρα αγωνίστηκαν οι: Τσακμακίδης, Τσιβρινής, Ζούνης, Δουρδουνάς, Φαρμακίδης, Κουγκράς, Κάππος, Μαυρουδής, Μ. Κυπριώτης, Παπαδιός, Τσακίρης, Μόσχου, Τάλιας, Τσαταλιός, Ευγενικός, Κοντουδιός.
Για την Ρόδο αγωνίστηκαν οι: Ροδανάκης, Πάττας, Κρητικός, Σταμάτης, Χατζηπέτρος, Γιαννουκάς, Κάβουρας, Καραντάνης, Κώττης, Πανουριάς, Παπαοικονόμου, Σταυρής, Σαλπιγκτίδης, Ανδρουλής, Α. Κυπριώτης, Α. Παπαϊωάννου, Φλεβάρης, Καλαϊτζίδης, Ζαννής, Β. Παπαϊωάννου, Αρ. Πανάγος, Φαλτσέτας.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/xipnisan-mnimes/