Στον Διαγόρα ξεκίνησαν τη χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες, που τελικά δεν επαληθεύθηκαν. Το όνειρο της Superleague, έσβησε στου …δρόμου τα μισά, ωστόσο την πολυτέλεια να αγωνιστούν με μια ομάδα τέτοιου επιπέδου, θα την έχουν την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο (4μ.μ). Αντίπαλος, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Βόλου, που χρειάζεται μόλις 5 βαθμούς σε 6 αγωνιστικές, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια, έπειτα από 22 χρόνια.
Οι «κυανέρυθροι», ωστόσο, ευελπιστούν πως θα αναγκάσουν τους «ερυθρόλευκους» της Μαγνησίας να αναζητήσουν σε άλλα παιχνίδια αυτούς τους βαθμούς, προκειμένου να μην δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την δική τους θέση στη βαθμολογία. Η ζώνη των πλέι άουτ άλλωστε είναι κοντά, το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα και τα εντός έδρας ματς, επιβάλλεται να αποφέρουν στον γηραιό το μάξιμουμ.
Στα της προετοιμασίας τώρα, οι ¶γιες μέρες του Πάσχα πέρασαν, οι «κυανέρυθροι» είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν από την Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή της Λαμπρής και από την Δευτέρα, επέστρεψαν στις προπονήσεις, ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης και σημαντικής αυτής αναμέτρησης.
Ο Διαγόρας λοιπόν προετοιμάζεται για να πάρει αυτό που πρέπει, με τις δύο προπονήσεις των περασμένων ημερών να επικεντρώνονται στην τακτική και τα αγωνιστικά προβλήματα, προς τέρψιν του Γιώργου Φοιρού, να μειώνονται αισθητά.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Χρήστου ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση του αγώνα με τον Εθνικό, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να τεθεί στην διάθεση του προπονητή του το γρηγορότερο δυνατόν .
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Νίκο Γεωργιάδη ο οποίος έχει κάταγμα στην μύτη αλλά είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς.
Στην διάθεση του Θεσσαλονικιού κόουτς πάντως, θα είναι σίγουρα ο Χάρης Μπριλάκης, ο οποίος εξέτισε στην Κατερίνη την μια αγωνιστική ποινής, όπως θα είναι και οι Γιώργος Πουλόπουλος και Παναγιώτης Μπακομήτρος, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και ακολουθούν κανονικούς ρυθμούς.