Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκαν οι ανακοπές ξενοδοχειακής επιχείρησης από το Πρωτοδικείο Ρόδου

Με απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου απορρίφθηκαν δύο ανακοπές που άσκησε η εταιρεία «Μ & Μ Τοανόγλου Ξενοχειακή – Τουριστική – Συμβουλευτική Εμπορική ΑΕ» και με τον διακριτικό τίτλο «Εuroxenia AE» κατά της εταιρείας «Ξενοδοχειακές – Τουριστικές – Εμπορικές και Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις Μαραθών ΑΕ», που την είχε αποβάλει από ξενοδοχείο στα Κολύμπια, τον Σεπτέμβριο του 2011.
Η συγκεκριμένη έξωση είχε δημιουργήσει μάλιστα μείζον θέμα στο νησί, καθώς κατά την εκτέλεση της εξώσεως είχε ζητηθεί από 230 τουρίστες περίπου να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους!
Η έξωση της μισθώτριας του ξενοδοχείου εταιρείας, κινήθηκε μετά την απόρριψη αιτήσεως αναστολής κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης, που κοινοποίησε σε βάρος της, η ιδιοκτήτρια.
Η τελευταία είχε εκδώσει διαταγή απόδοσης της χρήσης του μισθίου την οποία κατόρθωσε να αναστείλει προσωρινά η μισθώτρια, που προσέφυγε αρμοδίως με αίτηση ανακοπής και αναστολής.
Η ιδιοκτήτρια αφού παραιτήθηκε από την πρώτη εκτέλεση επανήλθε με νέα επιταγή την οποία απέτυχε να αναστείλει με προσωρινή διαταγή η εταιρεία «Εuroxenia AE» με αποτέλεσμα να κινηθεί από δικαστικό επιμελητή αφενός η έξωση των τουριστών, που διέμεναν στο συγκεκριμένο κατάλυμα και αφετέρου η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εκμισθώτριας.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αιφνιδίασε την εκμισθώτρια που είχε συμβόλαια για μίσθωση δωματίων μέχρι και την 10η Οκτωβρίου 2011 στο συγκεκριμένο κατάλυμα.
Η κεντρική είσοδος του ξενοδοχείου που παρείχε υπηρεσίες «all inclusive» στους πελάτες σφραγίστηκε, το ίδιο η κουζίνα και οι υπόλοιποι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη αναστάτωση.
Από τους τουρίστες – πελάτες του ξενοδοχείου ζητήθηκε, στο πλαίσιο της έξωσης να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους, διαδικασία για την οποία σημειώθηκαν αντιδράσεις από πλευράς της εκμισθώτριας, που έκρινε ότι δεν ήταν σύννομη η απομάκρυνση των πελατών από τα δωμάτιά τους.
Η εταιρεία «Εuroxenia AE» φέρεται να όφειλε στην εκμισθώτρια εισέτι το ποσό των 52.000 ευρώ από μισθώματα του έτους 2010 και περίπου 135.000 ευρώ για μισθώματα του έτους 2011.

Το συμβόλαιο μίσθωσης του ξενοδοχείου είχε διάρκεια μέχρι το 2014.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι μια οικογενειακή ανώνυμη εταιρεία η οποία έχει, όπως επεσήμανε σε σχετικά δικόγραφα, ως πρώτο μέλημα τον προγραμματισμό των υποχρεώσεών της απέναντι σε τρίτους και κυρίως απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και τις Τράπεζες.
Η μη καταβολή των μισθωμάτων, όπως επεσήμανε, της έχει δημιουργήσει αναστάτωση και απελπισία αφού εν τοις πράγμασι η μεν Τράπεζα στην οποία έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ενημέρωσε ότι θα προβεί σε κλείσιμο των λογαριασμών της η δε ΔΟΥ Ρόδου, ενόψει της επικρατούσης κρίσεως και των μέτρων τα οποία είναι υποχρεωμένη να λάβει προτίθεται να προβεί σε λήψη μέτρων σε βάρος της.
Η εκμισθώτρια άσκησε δύο ανακοπές κατά των πράξεων εκτέλεσης οι οποίες απορρίφθηκαν από το αρμόδιο δικαστήριο.
Τους ιδιοκτήτες εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Παντελής Αποστολάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου