Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά είκοσι δύο ιδιωτικά συμφωνητικά με πελάτες του που αξιώνουν χρηματικά ποσά από το Δημόσιο έχει καταθέσει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Το Βήμα» παρέλαβε το απόγευμα της Τρίτης όλα τα σχετικά αρχεία που ζήτησε με επίσημο αίτημά του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, από τα οποία επιβεβαιώνεται πλήρως το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» που ο υπουργός αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσαν να χαρακτηρίσουν πλαστό και χαλκευμένο.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκύπτει:
1. Η δικηγορική εταιρεία Κατρούγκαλος και Συνεργάτες που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 μετά την εκλογή του κ. Κατρούγκαλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχει καταθέσει ούτε ένα συμβόλαιο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, δηλαδή έως τις 25 Ιανουαρίου. Αντιθέτως στις 30 Ιανουαρίου, δυο ημέρες δηλαδή, μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων και ενώ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ανέστειλε πλήρως την δικηγορική του ιδιότητα η εταιρεία του Γιώργου Κατρούγκαλου καταθέτει στον ΔΣΑ 22 πανομοιότυπα συμφωνητικά, όπως αυτό που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής» και κατοχυρώνει σε όλα αμοιβή 12% επί των ακαθάριστων αποδοχών που θα διασφαλίσουν οι πελάτες του. Και τα 22 συμφωνητικά προβλέπουν ρητώς ότι στην περίπτωση διάλυσης της εταιρείας Κατρούγκαλου (διαλύθηκε δυο εβδομάδες αργότερα) τα δικαιώματα της αμοιβής ανήκουν αποκλειστικά στον Γιώργο Κατρούγκαλο.
2. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η προηγούμενη εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου ( Παπακωνσταντίνου – Κατρούγκαλος – Χλέπας και Συνεργάτες) απέρριψαν αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου να δοθούν στη δημοσιότητα και τα συμφωνητικά που είχαν υπογραφεί από δημοσίους υπαλλήλους με την συγκεκριμένη εταιρεία.
3. Από την στιγμή που η εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου εμφανίζει μηδενική δραστηριότητα ως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών , ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει τώρα να διευκρινίσει από πού προέρχονται τα έσοδα των 18.000 ευρώ που ο ίδιος δήλωσε ότι κατέγραψε η εταιρεία του το 2014. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από τις προκαταβολές των 200 ευρώ που εισέπραττε η εταιρεία Κατρούγκαλου από κάθε πελάτη της που προσέτρεχε σε αυτήν για νομική βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα ηθικής τάξεως που εγείρονται πλέον για τον αναπληρωτή υπουργό είναι ακόμη μεγαλύτερα και θα πρέπει να απαντηθούν τόσο από τον ίδιο όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου που μέχρι σήμερα τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του.
Ωστόσο σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος σε τρισέλιδη γραπτή ανακοίνωση πριν από δυο ημέρες, τα συμφωνητικά αυτά αφορούν την δικηγορική εταιρία στην οποία συμμετείχε και από την οποία παραιτήθηκε όταν εξελέγη ευρωβουλευτής.
Μάλιστα ο ίδιος χθες έδωσε εντολή στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να δώσει στη δημοσιότητα προς κάθε ενδιαφερόμενο μετά από μια απλή αίτηση τα επίμαχα συμφωνητικά.
Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση που έχει εκδώσει η δικηγορική εταιρία με την οποία συνεργαζόταν ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι όσα συμφωνητικά με την επωνυμία της εταιρίας «Παπακωνσταντίνου, Κατρούγκαλος, Χλέπας και Συνεργάτες» έχουν την υπογραφή Κατρούγκαλου, αυτή είναι εκ παραδρομής.
Με πληροφορίες από ΒΗΜΑ και euro2day.gr