Ειδήσεις

Πώς οι ρυθμίσεις της εφορίας μειώνουν τους πελάτες ξενοδοχείων για το Πάσχα

Mεικτή εικόνα παρουσιάζουν για τη φετινή πασχαλινή περίοδο οι κρατήσεις στα καταλύματα ανά τουριστικό προορισμό της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Ρέτσο, κυρίαρχο στοιχείο της εν λόγω περιόδου σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά θα είναι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Ο κ. Ρέτσος θεωρεί ότι στη διαμόρφωση του κλίματος συγκράτησης των κρατήσεων έχει παίξει ρόλο η αβεβαιότητα σε σχέση με τις οικονομικές εξελίξεις για τη χώρα, αλλά και η συγκυρία να συμπίπτει η πασχαλινή περίοδος με το χρονικό διάστημα που καλείται ένα μεγάλο μέρος των πολιτών να ρυθμίσει τις οφειλές του με ευνοϊκούς όρους σε εφορία και Ταμεία.

Σε ό,τι αφορά την εισερχόμενη κίνηση, το γεγονός ότι φέτος πέφτει νωρίς τόσο το Καθολικό Πάσχα, που είναι σήμερα, όσο και το Ορθόδοξο την άλλη Κυριακή, έχει μεταθέσει την έναρξη λειτουργίας πολλών ξενοδοχείων προς το τέλος του μήνα. Ο πρόεδρος της ΠΟΞ συνιστά στους ταξιδιώτες να κάνουν τις επιλογές της διαμονής τους αναζητώντας, βάσει έρευνας, σε όλα τα διαθέσιμα μέσα την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής.

Οι περιοχές

Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την πληρότητα των καταλυμάτων, που φθάνει μέχρι στιγμής στο 80% στην ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας, ο δήμαρχος και πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του δημοφιλούς προορισμού, Γιάννης Γεωργακός. Θεωρεί ότι σε αυτή την εξέλιξη έχουν συμβάλει η εγγύτητα του προορισμού με την Αθήνα, που μειώνει για τους ταξιδιώτες το μεταφορικό κόστος, αλλά και η διατήρηση σε λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για κρατήσεις και στα Καλάβρυτα, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ενωσης της περιοχής, Ντίνος Δαφαλιάς, με αποτέλεσμα οι πληρότητες να έχουν φθάσει στο 70%.

Από την άλλη πλευρά, στο Πήλιο οι κρατήσεις έχουν παγώσει τις τελευταίες ημέρες, αναφέρει ο εκεί πρόεδρος Γιώργος Ζαφείρης, γεγονός που αποδίδεται στην οικονομική αβεβαιότητα. Οι πληρότητες των μονάδων, συμπληρώνει, κινούνται μεταξύ 60% και 70%.

Στην Κέρκυρα, που θεωρείται από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για την πασχαλινή περίοδο, υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια και τώρα, αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης του νησιού, Παναγιώτης Μπράμος.

Οπως υπογραμμίζει, τα παλαιότερα χρόνια τα καταλύματα που ήταν ανοιχτά στο κέντρο της πόλης είχαν 100% πληρότητα πολλές ημέρες πριν από το Πάσχα.

Οι περισσότερες αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού και τα μεγαλύτερα πλοία που έχουν δρομολογηθεί για την περίοδο, με προορισμό τη Σαντορίνη, έχουν δώσει ώθηση στις κρατήσεις των ξενοδοχείων του νησιού, επισημαίνει ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης, Μανώλης Καραμολέγκος. Παράλληλα, σημειώνει ότι φέτος έχουν κάνει έναρξη λειτουργίας για τη σεζόν περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι.

Στα Χανιά είναι λιγότερα τα ανοιχτά ξενοδοχεία σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης, Μανώλης Γιαννούλης. Τα περισσότερα ξενοδοχεία, επειδή «πέφτει» νωρίς φέτος το Πάσχα, έχουν προγραμματίσει να ανοίξουν αργότερα με την πύκνωση των αεροπορικών πτήσεων από το εξωτερικό. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στη Χαλκιδική, στην οποία θα ανοίξουν για το Πάσχα μόνο πέντε μεγάλα ξενοδοχεία και δέκα μικρότερα. Ο πρόεδρος της Ενωσης, Γρηγόρης Τάσιος, θεωρεί ότι τη φετινή πασχαλινή περίοδο θα υπάρχουν κυρίως κρατήσεις τελευταίας στιγμής, λόγω της αβεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας. Στο μεταξύ, στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΣΕΤΕ για τον Απρίλιο δείχνουν ότι οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό σε προορισμούς της περιφέρειας είναι μειωμένες κατά 5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ οι θέσεις για την Αθήνα είναι αυξημένες κατά 10%. Πάντως, τα πρώτα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στην Κρήτη και τη Ρόδο για τον Μάρτιο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου