Ανθρωπόμορφα τέρατα λήστεψαν μια 84χρονη!

Ερευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ανθρωπόμορφων τεράτων που χτύπησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης βίαια μια 84χρονη γυναίκα αφού διέρρηξαν την οικία της και αφαίρεσαν τις οικονομίες της ύψους 2.000 ευρώ διενεργεί από χθες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Την 22α Απριλίου 2010 και ώρα 00.15 οι δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν από παράθυρο στην οικία της 84χρονης άτεκνης χήρας Βαρβάρας Μαστρογιαννάκη του Ευάγγελου στην οδό Κομνηνών 71 στην περιοχή της Καζέρμας και αφού απείλησαν την αλλοδαπή οικιακή βοηθό στη συνέχεια μετέβησαν στο υπνοδωμάτιο όπου βρισκόταν η υπερήλικη την οποία χτύπησαν με τα χέρια στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα και αφαίρεσαν από το συρτάρι του κομοδίνου της το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Η 84χρονη διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και διαπιστώθηκαν μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και στην κοιλιακή της χώρα.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι η χήρα, που διατηρεί μεγάλη ακίνητη περιουσία, δεχόταν συχνά επισκέψεις από νεαρά άτομα τα οποία γνώριζαν την οικονομική της κατάσταση προκειμένου να τους δώσει «χαρτζιλίκι». Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι κάποιοι εξ’ αυτών γνωστοί σε υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών ή τρίτοι φίλοι τους ευρισκόμενοι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή σε στερητικό σύνδρομο ενήργησαν το έγκλημα.
Στην πιθανολόγηση αυτή συνηγορεί και το γεγονός ότι οι δράστες δεν φορούσαν κουκούλα και δεν επιχείρησαν με οποιοδήποτε τρόπο να καλύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Οι αστυνομικοί εξασφάλισαν εξάλλου και βίντεο εξωτερικής μαγνητοσκόπησης παρακείμενου καταστήματος το οποίο και εξετάζουν.
Στο μεταξύ νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε χθες από τον τακτικό Ανακριτή ο κατηγορούμενος για ληστρική κλοπή η οποία τελέστηκε με σκληρότητα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία αλλά και για κλοπή Κ. Σ. του Θ., 47 ετών, υπήκοος Καζακστάν που συνελήφθη την 18η Απριλίου 2010 και ώρα 16.20 στην Ιαλυσό.
Ο ανωτέρω όταν έγινε αντιληπτός σε απόπειρα κλοπής που επιχείρησε σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή επιτέθηκε στον αυτόπτη μάρτυρα με φαλτσέτα και τον τραυμάτισε σοβαρά.
Ο 47χρονος είχε μεταβεί συγκεκριμένα με την υπ’ αρίθμ. PKX 0826 δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του γιου του, σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή άγνωστου ιδιοκτήτη με την χρήση κόφτη μπετόβεργας είχε κόψει κομμάτια χάλκινων αγωγών. Έγινε αντιληπτός όμως από τον αλλοδαπό υπήκοο I. S. του B. 26 ετών, που διέμενε στο υπόγειο και του είπε να σταματήσει.
Ο δράστης ωστόσο για να εξασφαλίσει τον χαλκό που είχε αφαιρέσει με φαλτσέτα που έφερε μαζί του κατάφερε στον αλλοδαπό δύο χτυπήματα στο αριστερό μάγουλο και στην αριστερή πλευρά του λαιμού.
Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν στο ΑΤ Ιαλυσού ενώ τον αλλοδαπό τον οδήγησαν για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Ερευνώντας ένα λινό σακί που έφερε ο δράστης μαζί του στη μοτοσυκλέτα εκτός των κοπτικών εργαλείων βρέθηκε και αγωγός χαλκού διαμέτρου 35mm που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ ως αλεξικέραυνο για την προστασία κτηρίων των υποσταθμών.
Ο δράστης υπότροπος σε υποθέσεις ναρκωτικών ομολόγησε εξεταζόμενος ότι είχε μεταβεί στην οικοδομή για να κλέψει χαλκό για να τον πουλήσει ισχυριζόμενος ότι το επίδομα που λαμβάνει από την πρόνοια δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες του.
Ομολόγησε ακόμη ότι τραυμάτισε τον αλλοδαπό γιατί δεν τον άφηνε να φύγει με τα κλοπιμαία και υποστήριξε ότι τον απειλούσε στην αρχή με ένα τούβλο και μετά με ένα μεταλλικό σωλήνα.
Τον κατηγορούμενο εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ Δ. Ράπτης που χθες ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για να πιστοποιηθεί ότι είναι τοξικομανής.