Το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον Πειραιά με την «εκδίωξη» του κρουζιερόπλοιου «Zenith», προειδοποιεί «να μην τολμήσει κανείς να πράξει κάτι παρόμοιο στη Ρόδο» γιατί «θα ξεσηκωθούμε και όποιον πάρει ο χάρος».
Σε ανακοίνωση πιο συγκεκριμένα που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρονται τα εξής:
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζερορόπλοιου Zenith, διέκοψε τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα.
Αιτία της διακοπής, ο αποκλεισμός του πλοίου την περασμένη Δευτέρα από το ΠΑΜΕ και της ΠΝΟ, οι οποίοι εμπόδισαν τους τουρίστες να μπουν στο κρουαζερορόπλοιο από την Ακτή Ξαβερίου για να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους.
Οι 970 τουρίστες αναγκαστήκαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία επιβαρύνοντας την πλοιοκτήτρια και το πρωί στις 9.30 αναχώρησαν την άλλη μέρα για Βενετία μια που η προγραμματισμένη διαδρομή προς Ντουμπρόβνικ ακυρώθηκε.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην διανοηθεί κανείς εδώ στη Ρόδο μας να κάνει κάτι παρόμοιο γιατί τουλάχιστον εμείς οι Εστιάτορες θα ξεσηκωθούμε και όποιον πάρει ο χάρος. Ροδίτες παροτρύνουμε και σας μην αφήσετε κανέναν ανεγκέφαλο, ξενόφερτο να κάνει Κακό στο Νησί μας Φυλάξτε τις Θερμοπύλες του τουρισμού.
Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες αλλά δεν φταίνε σε τίποτα οι τουρίστες που δουλεύουν ένα χρόνο για έρθουν στο νησί μας και να μας αφήσουν τα χρήματά τους .
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Κλούβας Ο Γραμματέας
Σταύρος Ζουρούδης
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/somatio-estiatoron-na-min-tolmisi-kanis/