Ειδήσεις

Bild: 30 δισ. στην Αθήνα αν κάνει μεταρρυθμίσεις

Με τίτλο “Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα”, η Bild τονίζει ότι εάν η Ελλάδα προχωρήσει στην πράξη σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, τότε θα λάβει εκ νέου χρηματική βοήθεια που μπορεί να φτάνει τα 30 δισ. ευρώ.

Σε ρεπορτάζ της, το οποίο επικαλείται πηγές από τη Γερμανία και τις Βρυξέλλες, η γερμανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα σημειώνει πως το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα συζητείται ευρέως στα δύο συγκυβερνώντα γερμανικά κόμματα (CDU και SPD), με το βουλευτή του CDU, Νόρμπερτ Μπράκμαν να δηλώνει στην εφημερίδα: “Φυσικά συζητάμε διαφορετικές εναλλακτικές για την Ελλάδα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται τόσο το Grexit όσο και ένα τρίτο πακέτο”.

Ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Έκχαρντ Ρέμπεργκ, υπογραμμίζει πως “η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι ένα τρίτο πακέτο”, προσθέτοντας πως πρέπει να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε το Σαββατοκύριακο και ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Εκταμίευση με… γκρίνιες

Με βάση πληροφορίες από ευρωπαϊκούς κύκλους, η εφημερίδα τονίζει ότι μόλις “κλειδώσει” ένα τελικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, τότε θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου προγράμματος ύψους 7,2 δισ. και θα ακολουθήσει ένα τρίτο πακέτο.

Γι’ αυτό πρέπει ωστόσο να αποφασίσει η γερμανική Βουλή, με το κόμμα της Α. Μέρκελ να βρίσκεται αντιμέτωπο με πολλές γκρίνιες.

Thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου