Ειδήσεις

Εφ.Συν.: Να ποιος έστειλε το επίμαχο e-mail μέσα από την ΤτΕ

Η εφημερίδα επανέρχεται σήμερα, υποστηρίζοντας ότι αποστολέας είναι ο Δ.Κ., υπηρετεί στο γραφείο Τύπου της ΤτΕ και είναι στενός συνεργάτης του κ. Στουρνάρα από τότε που ήταν υπουργός οικονομίας.
Στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα απέστειλε το περίφημο e-mail με τις υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Εφημερίδα των Συντακτών, μετά το σάλο που προκλήθηκε απότο δημοσίευμα του Σαββάτου, το οποίο προκάλεσε και επίσημη διάψευση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το πρωί του Σαββάτου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο γενικός γραμματέας Σπύρος Σαγιάς συναντήθηκαν με τον κ. Στουρνάρα ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα.

Ανάλογο ήταν το κείμενο της διάψευσης που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. “Ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο δημοσίευμα”, αναφέρει η ΤτΕ ΕΛΛ +0,92%.

Η εφημερίδα επανέρχεται σήμερα, υποστηρίζοντας ότι αποστολέας είναι ο Δ.Κ., υπηρετεί στο γραφείο Τύπου της ΤτΕ ΕΛΛ +0,92% και είναι στενός συνεργάτης του κ. Στουρνάρα από τότε που ήταν υπουργός οικονομίας. Προσθέτει μάλιστα ότι το περιεχόμενο του email σχεδόν αυτόσιο δημοσιεύτηκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Οπως αναφέρει το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο κ. Στουρνάρας γνώρισε ή όχι το περιεχόμενο της επιστολής ή ο συνεργάτης του αυτενέργησε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στις 6/5 έφυγε επιστολή από το Γραφείο Τύπου του Γ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών» στο αναφέρεται ότι:

-Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.

-20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη

-10 δισ. τα ρέπος

-3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Έπρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.

20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία

-Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια σε χρεόγραφα που έχουν ο ξένοι επενδυτές. Έχουν 70 δισ. στα χέρια τους.

-Απαξίωση των ακινήτων

-3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς ιδιώτες

-Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα κόκκινα δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου