Ειδήσεις

Πώς θα είναι ο καιρός αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη

Θερμό προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι για τις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ευρώπης, με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για περιορισμένα μόνο κύματα καύσωνα στα βορειοανατολικά της ηπείρου.

Η ζέστη αυτή αναμένεται, ωστόσο, να προκαλέσει κύκλους ισχυρών καταιγίδων από την Πολωνία και την Τσεχία προς τη Λευκορωσία και την Ουκρανία.

Συνηθισμένες ανεβασμένες θερμοκρασίες πρόκειται να επικρατήσουν στη ζώνη που ξεκινά από την ανατολική Ισπανία και εκτείνεται μέχρι την Πορτογαλία.

Μετά από τις ήπιες θερμοκρασίες που επικράτησαν τη φετινή Άνοιξη, η θερμοκρασία στο Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Εκτιμάται ότι οι θερμοκρασίες στην περιοχή κατά την περίοδο από το Μάιο έως τις αρχές Ιουλίου δεν θα φτάσουν σε ακραία σημεία, ενώ για ορισμένες περιοχές προβλέπεται ακόμη και πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα κάτω του φυσιολογικού επιπέδου για την εποχή.

Νοτιότερα, η ζέστη θα κυμανθεί σε εξίσου λογικά επίπεδα για την περιοχή από τη βόρεια Γαλλία έως το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη δυτική Γερμανία. Ενώ οι περιοχές αυτές μπορεί να έχουν μικρά κύματα καύσωνα, κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού θα επικρατήσουν λογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για τα μέσα του καλοκαιριού ξεκινούν από τους 21 βαθμούς κελσίου για το Λονδίνο και φτάνουν τους 24 βαθμούς κελσίου για το Παρίσι και το Βερολίνο.

Στις βαλκανικές περιοχές, παρότι συχνές καταιγίδες θα συνεχίσουν να σημειώνονται καθόλη τη διάρκεια του Μαΐου, θα υπάρξει φαινόμενο υψηλής πίεσης που θα μετακινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα και θα εμποδίσει την εκδήλωση βροχών μέσα στο καλοκαίρι προκαλώντας ξηρές καιρικές συνθήκες.

Ενώ οι μεγαλύτερες καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν φέτος στην νοτιοανατολική Ευρώπη, πιο αντιπροσωπευτικές της εποχής θα είναι οι θερμοκρασίες στην περιοχή που εκτείνεται από την ανατολική Ισπανία μέχρι και τη νότια Γαλλία και Ιταλία.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδανικές για καλοκαιρινές διακοπές από τη Βαρκελώνη μέχρι και τη Γαλλική Ριβιέρα και την Ιταλία.Πιο δυτικά, συστήματα καταιγίδων από τον ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό αναμένεται να πλήξουν της ιβηρική χερσόνησο.

Παρότι δεν αναμένεται καύσωνας μακράς διαρκείας τον Αύγουστο σε Πορτογαλία και Ισπανία, οι θερμοκρασίες στη Μαδρίτη ενδέχεται να προσεγγίσει, ανά περίπτωση, τους 35 βαθμούς κελσίου.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου