Ειδήσεις

«Επί τάπητος» τα θέματα της ΡΟΔΑ σε συνάντηση με τον δήμαρχο

Συνάντηση για θέματα της  ΔΕΣ ΡΟΔΑ είχε χθες στο γραφείο του, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης κ. Δ. Παρασκευά και τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Μανώλη Κοντουδάκη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΡΟΔΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και έγινε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις, αλλά και με αφορμή την τουριστική περίοδο η οποία βρίσκεται ακόμη στην αρχή.
«Ενημερώσαμε τον δήμαρχο για τις εξελίξεις και τη γενικότερη κατάσταση στην ΡΟΔΑ. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο και των αιτημάτων που θέτουν οι εργαζόμενοι προσπαθώντας όλοι μαζί από κοινού για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού αλλά και των τουριστών» δήλωσε ο κ. Παρασκευάς.
Σχετικά με τα δρομολόγια, μετά και την απόκτηση δύο λεωφορείων τα οποία εξυπηρετούν την πόλη, η ΡΟΔΑ προχωρεί εντός των ημερών σε προκήρυξη διαγωνισμού για την απόκτηση τριών ακόμη λεωφορείων (δύο «φυσσούνες» και ένα αστικού τύπου) τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια εκτός πόλεως.
Παράλληλα, τα περισσότερα δρομολόγια «μοιράζονται» με το ΚΤΕΛ (ανά δεκαπέντε ημέρες) για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από την Ρόδο προς την Λίνδο.
Όσον αφορά τις προσλήψεις, ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ δήλωσε ότι: «Εγκρίθηκε η πρόσληψη εποχιακού προσωπικού 31 ατόμων από τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την προκήρυξη ώστε μέσα στον Ιούνιο να μπορέσουμε να προσλάβουμε το απαραίτητο προσωπικό.
Τα 31 αυτά άτομα (25 οδηγοί, 4 εκδότες εισιτηρίων στον κεντρικό σταθμό ΡΟΔΑ στην πόλη και 2 μηχανικοί για τα συνεργεία) θα βοηθήσουν ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες μας σε προσωπικό.
Αναφορικά με την τουριστική κίνηση, αν και αυτή την περίοδο είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με πέρσι, αναμένεται αύξηση από τον επόμενο μήνα γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».
Όπως ξεκαθάρισε, με την πρόσληψη προσωπικού, την ενίσχυση του στόλου και την επέκταση του ωραρίου των δρομολογίων, θα υπάρξει καλύτερη και βελτιωμένη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και κυρίως κάλυψη των αναγκών της μετακίνησης των ξένων επισκεπτών.
Να σημειωθεί τέλος, ότι οι βλάβες δεν σταματούν στα λεωφορεία της ΡΟΔΑ με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθημερινά καθυστερήσεις στα δρομολόγια, κυρίως μέσα στην πόλη.

Η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης διαβεβαίωσε πάντως, ότι όλα τα λεωφορεία συντηρούνται συστηματικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου