Αθλητικά

Στο… ύψος της η Νικόλ

Μετά από τη νίκη της στη Σαγκάη, η Κυριακοπούλου δεν είχε διάθεση να αφήσει εύκολα την πρώτη θέση, την οποία κατέκτησε και στο μίτινγκ του Χέγκελο. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ξεκίνησε περνώντας απευθείας τα 4,50 μ. και μπορεί να έδωσε μάχη στα 4,60 μ., αλλά πέρασε αυτό το ύψος με την τρίτη προσπάθειά της, εξασφαλίζοντας και τη νίκη. Στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 4,75 μ., δύο εκατοστά πάνω από την κορυφαία επίδοση στον κόσμο που σημείωσε η ίδια στη Σαγκάη, χωρίς όμως να καταφέρει να το περάσει.

Έτσι, η Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 άφησε πίσω της την Silke Spiegelburg, η οποία πέρασε τα 4,55 μ., όπως έκανε και η Fabiana Murer.

Ο Μπανιώτης από την άλλη, πέρασε τα 2,22 μ. με την τρίτη προσπάθεια- έπειτα από τα 2,15 μ. με την πρώτη- αλλά δεν τα κατάφερε στα 2,28 μ. όπου επιχείρησε απευθείας. Έτσι, ήταν τρίτος, πίσω από τους Allan Smith και Yuriy Krymarenko, οι οποίοι επίσης πέρασαν τα 2,22 μέτρα.

Ο Λούης Τσάτουμας βγήκε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο, στο ντεμπούτο του για τη σεζόν. Ο Τσάτουμας ξεκίνησε με 7,74 μ. (-0,4 μ./δ.), συνέχισε με 7,69 μ. (-1,2 μ./δ.) και το τρίτο του άλμα ήταν άκυρο. Όμως, την τέταρτη φορά που στάθηκε στην άκρη του διαδρόμου, για να επιχειρήσει άλμα, κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο πρωταθλητής του μήκους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει κουτσαίνοντας την προσπάθεια, καθώς είχε ενοχλήσεις στη γάμπα.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ο άλτης του μήκους θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα, ώστε να ξεπεραστεί, με την ελπίδα ότι δεν θα είναι κάτι που θα ανατρέψει το αγωνιστικό του πλάνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου