- Πως έχει το ιστορικό της υποθέσεως
Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που κατηγορήθηκε για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση συναδέλφου του.
Ο κατηγορούμενος είχε υποβάλει αναφορά σε βάρος του συναδέλφου του, που τον οδήγησε ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου με τις κατηγορίες της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και της απάτης.
Αθωώθηκε και χθες ήταν κατήγορος σε βάρος του συναδέλφου του, που προκάλεσε τη δίωξή του.
Ο ιατρός, μηνυτής στην υπόθεση που εξέτασε χθες το δικαστήριο, είχε κατηγορηθεί συγκεκριμένα ότι έκανε χρήση ψευδών στοιχείων προκειµένου να πετύχει την ανάληψη της θέσεως διευθυντή σε µονάδα του Γενικού Νοσοκοµείου Ρόδου.
Στην Eισαγγελία Πληµµελειοδικών Pόδου είχε υποβληθεί συγκεκριµένα από τον Δεκέµβριο του 2007 µηνυτήρια αναφορά κατά του μηνυτή, από συνυποψήφιό του, ο οποίος υποστήριξε ότι προκειµένου να εξασφαλίσει καλύτερη βαθµολογία στο πλαίσιο του ελέγχου των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων της προκήρυξης, έκανε χρήση ψευδών στοιχείων.
Ο µηνυόµενος προχώρησε µε τη σειρά του σε υποβολή µήνυσης κατά του συναδέλφου του ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήµιση και ψευδή καταµήνυση.
O δεύτερος σε βαθµολογία ιατρός µε την µήνυσή του υποστήριξε συγκεκριµένα ότι προκειµένου να ασκήσει ένσταση κατά των εισηγητικών εκθέσεων του συµβουλίου επιλογής και αξιολόγησης διευθυντών ιατρών καρδιολογίας EΣY, που τον κατέταξε δεύτερο, ζήτησε και έλαβε αντίγραφα των στοιχείων που είχε υποβάλει ο συνάδελφός του. Aπό τον έλεγχο που διενήργησε, όπως υποστήριξε, ο συνυποψήφιός του πέτυχε µε εξαπάτηση, να υπογράψει και βεβαιώσει ο Διευθυντής της Kαρδιολογικής Kλινικής του Γενικού Nοσοκοµείου Pόδου δύο πιστοποιητικά, µε τα οποία βεβαιώνεται ότι ο προκριθείς οργάνωσε και πρωτολειτούργησε το έτος 1986, ως υπεύθυνος, την µονάδα εµφραγµάτων, και το έτος 1987 εργαστήριο υπερήχων, Holter και δοκιµασίας κοπώσεως. Στη συνέχεια, τα παραπάνω ανακριβή περιστατικά, κατέθεσε, µαζί µε το βιογραφικό του σηµείωµα και άλλα πιστοποιητικά, ενώπιον του Συµβουλίου Eπιλογής και Aξιολόγησης Διευθυντών Iατρών Kαρδιολογίας E.Σ.Y., τα οποία είχαν ευνοϊκές γι’ αυτόν συνέπειες, αφού βάσει αυτών πέτυχε να λάβει σε βάρος του υψηλότερη βαθµολογία αξιολόγησης από τους κριτές, όσον αφορά το κλινικό του έργο.
Ο δεύτερος στην κατάταξη ιατρός υποστήριξε ότι το έτος 1987 δεν είχε ιδρυθεί Eργαστήριο Yπέρηχων – Holter και δοκιµασίας κοπώσεως στο Γενικό Nοσοκοµείο Pόδου. Υποστήριξε ακόµη ότι το έτος 1986 δεν υπήρχε Kαρδιολογική Kλινική στο Γενικό Nοσοκοµείο Pόδου. Κατέθεσε ακόµη ότι στο προσκοµισθέν πιστοποιητικό του Δ/ντή του τοµέα, δεν περιέχεται καµία αναφορά σε οργάνωση Tµήµατος από αυτόν, και µάλιστα σε µονάδα εµφραγµάτων. Υποστήριξε παραπέρα πως ο συνυποψήφιος επικαλείται στο βιογραφικό του ξενόγλωσση δηµοσιευµένη εργασία του η οποία δεν είναι δική του.
O πρώτος στην κατάταξη ιατρός χαρακτήρισε τους ανωτέρω ισχυρισµούς ψευδείς επισηµαίνοντας ότι ουδέποτε εξαπάτησε τον διευθυντή της καρδιολογικής για να υπογράψει την επίδικη βεβαίωση και εγχείρισε πρακτικά του νοσοκοµείου των ετών 1985 – 1987 από τα οποία προκύπτει η προµήθεια του υπερηχοκαρδιογράφου και του τάπητα κοπώσεως.
H συµµετοχή του στην εργασία, όπως κατέθεσε, αποδεικνύεται από βεβαίωση εταιρείας που την χρηµατοδότησε προσθέτοντας ότι κατά τη δηµοσίευσή της δεν αναγράφονται όλα τα ονόµατα των ιατρών που έλαβαν µέρος σ’ αυτή αλλά των επικεφαλής. Προέκυψε επιπλέον ότι πράγματι είχε οργανώσει μονάδα εμφραγμάτων η οποία λειτουργούσε υποτυπωδώς στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου και ότι δεν εξαπάτησε τα μέλη του συμβουλίου κρίσεων, αφού μαζί με το βιογραφικό του είχε προσκομίσει όλα τα σχετικά στοιχεία τα οποία και αξιολογήθηκαν με αποτέλεσμα να υπερέχει κατά δύο μονάδες του συνυποψηφίου και μετέπειτα μηνυτή του.
Σημειώνεται εξάλλου ότι το ΣτΕ ακύρωσε την συγκεκριμένη κρίση της επιτροπής κρίσεων και έφερε τον μηνυτή να υπερέχει σε βαθμολογία από τον κατηγορούμενο.
Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Τεχνίτης και την πολιτική αγωγή οι δικηγόροι κ. Ακης Δημητριάδης και Γ. Χαρίτος.