Η εφαρμογή και ο ιστότοπος «Cyberkid» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας βραβεύτηκαν με το Κορυφαίο βραβείο στα Business IT (BITE) Excellence Awards 2015, στην κατηγορία «Εξωστρεφή Πληροφορικά Συστήματα & Διαδικτυακές Εφαρμογές / Υπηρεσίες».
Το βραβείο παρέλαβαν Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε χθες (23/7/2015), το απόγευμα, στη Γλυφάδα.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση απονομής βραβείων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες, που αφορά βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα, ενώ στόχος είναι η ανάδειξη της τεχνολογικής πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικής αξίας της τεχνολογίας.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχαν στη διοργάνωση με την εφαρμογή και τον ιστότοπο CYBERKID, τα οποία διακρίθηκαν ανάμεσα σε εφαρμογές μεγάλων τραπεζών της Ελλάδας, κορυφαίων ασφαλιστικών φορέων, οργανισμών τηλεπικοινωνιών και δικτύων, και αναγνωρισμένων ιδιωτικών εταιρειών που διαπρέπουν στον τομέα του εμπορίου, του τουρισμού, της ασφάλειας των επικοινωνιών, αλλά και της διαδικτυακής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή (application) Cyberkid για κινητά τηλέφωνα και tablets είναι μία διαδραστική, καινοτόμος εφαρμογή που έχει ξεχωρίσει στο χώρο των «έξυπνων εφαρμογών» κινητής τηλεφωνίας, καθώς συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας από 6 έως 18 ετών, αλλά και των γονέων και των εκπαιδευτικών σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.
Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
Η εφαρμογή Cyberkid παραπέμπει και στο αναλυτικό site www.cyberkid.gr, στο οποίο υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για γονείς, αλλά και παιδιά, ανά ηλικιακές ομάδες, ώστε να είναι πιο στοχευμένες και κατανοητές οι συμβουλές και τα κείμενα που περιέχονται σε κάθε ενότητα.
Στον ιστότοπο αυτό αναρτώνται καθημερινά νέα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πλήρη και άμεση ενημέρωση του κοινού, ενώ υπάρχει και διασύνδεση με το λογαριασμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Τwitter, το @cyberalertGR.
Παράλληλα, στην ενότητα «Ψηφιακή Αλάνα» βρίσκονται ψηφιοποιημένα δεκαέξι παραδοσιακά παιχνίδια (γκρινιάρης, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους. Η «Ψηφιακή Αλάνα» δημιουργήθηκε μετά από ανίχνευση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ανάγκης για δημιουργία ενός απόλυτα ασφαλούς περιβάλλοντος παιχνιδιού για τα παιδιά, στο οποίο θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια χωρίς τον κίνδυνο να τα προσεγγίσουν παιδόφιλοι και άλλοι κακόβουλοι χρήστες.