Ρεπορτάζ

Δικαιώθηκε από το Εφετείο ο κ. Γιάννης Παπαντωνίου – Πρέπει να επαναξιολογηθεί από το ΙΚΑ

Με την υπ΄ αρίθμ. 1301/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ακυρώθηκαν 49 αποφάσεις του διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με τις οποίες τοποθετήθηκαν ως προϊστάμενοι Διευθύνσεων – Υποδιευθύνσεων υπηρεσιών του ασφαλιστικού φορέα σε όλη τη χώρα ισάριθμοι υπάλληλοι και παραλήφθηκε ο πρώην διευθυντής του ΙΚΑ Ρόδου κ. Γιάννης Παπαντωνίου!
Το δικαστήριο, που επιλήφθηκε προσφυγής του κ. Παπαντωνίου, ο οποίος δέχτηκε ανελέητο «κυνηγητό», υποβαθμιζόμενος στη θέση του απλού υπαλλήλου, ανέπεμψε την υπόθεση στη διοίκηση και διατάσσει την επανάληψη της διαδικασίας.
Ο κ. Παπαντωνίου υπηρετεί στο περιφερειακό υποκατάστηµα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ρόδου, από τον Νοέµβριο του 1984 µέχρι σήµερα, και µε χρόνο δύο ετών στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ Λέρου. Από το 1997 µέχρι τον Σεπτέµβριο του 2004, είχε διατελέσει προϊστάµενος του τµήµατος εσόδων και προϊστάµενος του τµήµατος οικοδοµοτεχνικών έργων, ενώ από τον Οκτώβριο του 2004 µέχρι και τον Απρίλιο του 2011, ύστερα από κρίση του υπηρεσιακού συµβουλίου, ασκούσε καθήκοντα προϊσταµένου διεύθυνσης στο υποκατάστηµα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ρόδου.
Επιπρόσθετα, από το 1985 µέχρι και το 2011, ήταν συνδικαλιστής και µέλος του Δ.Σ. του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων ΙΚΑ ΕΤΑΜ του νοµού Δωδεκανήσου, και εκπρόσωπος στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ.
Με τις κρίσεις του 2011, παρ’ ότι τα µόρια που συγκέντρωσε, ήταν περισσότερα από άλλους συναδέλφους του, που κρίθηκαν διευθυντές, το υπηρεσιακό συµβούλιο δεν τον έκρινε, κατά παράβαση των κείµενων νοµοθετικών διατάξεων, και της ηθικής, που οφείλει να διέπει τη δηµόσια διοίκηση.
Σε συνέχεια όλων αυτών, ακολούθησε απόφαση της διευθύντριας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ρόδου, η οποία τον μετακίνησε στη µονάδα υγείας του ίδιου υποκαταστήµατος, χωρίς αίτησή του και χωρίς καν να του ανατεθούν καθήκοντα προϊσταµένου, σε κενή θέση της µονάδας αυτής, κατά παράβαση του ισχύοντος υπαλληλικού κώδικα.
Παράλληλα, είχε ζητήσει µε αίτησή του προς τη διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, να µετατεθεί σε κενή οργανική θέση προϊσταµένου στο παράρτηµα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αρχαγγέλου Ρόδου.
Στην προκείμενη περίπτωση το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν υπολογίστηκαν ορθώς τα μόρια του κ. Παπαντωνίου στην επίδικη διαδικασία  και συγκεκριμένα ότι δύο από τα πέντε μέλη της επιτροπής τον βαθμολόγησαν με 0 όταν οι υπόλοιποι με 50, χωρίς να υπάρξει ειδική αιτιολογία για την αξιολόγησή τους αυτή.
Διαπιστώθηκαν επιπλέον λάθη και στην κατάταξη των υποψηφίων αφού προηγήθηκαν της δικής του δύο υποψήφιοι, με λιγότερα μόρια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου