Ειδήσεις

Έρευνα ΠΑΜΑΚ : Στην Ελλάδα η απαισιοδοξία ξεχειλίζει – Στη ΝΔ ο Μεϊμαράκης ξεχωρίζει

Η αίσθηση που προκαλούν οι μετεκλογικές εξελίξεις και το κυβερνητικό έργο αφενός αλλά και οι εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ με την κούρσα για την αρχηγία στο επίκεντρο αφετέρου, είναι οι δύο ενότητες στις οποίες χωρίζεται η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εσείς, πόσο αισιόδοξοι αισθάνεσθε για το μέλλον; Και ποιον υποψήφιο πρόεδρο θα επιλέγατε για να σας συμβουλεύσει σε ένα θέμα εθνικής, επαγγελματικής ή και… οικογενειακής φύσης;

Σταθερά απαισιόδοξοι (70,5%) οι Έλληνες για το μέλλον τους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία (73,5%) θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατορθώσει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια μέχρι το τέλος της 4ετίας.

Δηλώνουν σε αντίστοιχο υψηλότατο ποσοστό ότι οι μετεκλογικές εξελίξεις έχουν πάρει τον λάθος δρόμο (78%) αλλά και ότι είναι δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις της κυβέρνησης (86%).

Όσο για τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μεταξύ των υποψηφίων, συγκεντρώνει την συμπάθεια των ερωτηθέντων, καθώς θα ήταν κατά πλειοψηφία αυτός που θα επέλεγαν για να συζητήσουν ένα σοβαρό πρόβλημα μαζί του, αλλά και ως παρέα για ένα…. δείπνο. Θα ήταν όμως και ο σύμβουλος ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΞ που θα προτιμούσαν αν ήταν οι ίδιοι υπουργοί. Εν τέλει ο νυν αρχηγός της ΝΔ είναι το πρόσωπο που θα επέλεγαν (26% των ερωτηθέντων ανεξαρτήτως κόμματος συνολικά αλλά και 47,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ ειδικά, με στοιχεία Σεπτεμβρίου) για πρόεδρο της παράταξης, καθώς και ο υποψήφιος που θεωρούν οι ερωτηθέντες (56%) ότι τελικά θα εκλεγεί στη θέση αυτή.

Πάντως (στο σύνολο), ο Απόστολος Τζιτζικώστας ακολουθεί στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, έπεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος τερματίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις, όμως, σε επιμέρους ερωτήματα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο “Κανένας” ήταν η πρώτη αυθόρμητη απάντηση σε αρκετές ερωτήσεις.

Τέλος, σε ποσοστό 61%, οι ερωτηθέντες προκρίνουν την διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ από τη βάση της παράταξης.

Η νέα ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10 – 11 Νοεμβρίου και χωρίζεται σε 2 ενότητες: Μετεκλογικές Εξελίξεις – Κυβερνητικό Έργο (χωρίς να συνυπολογισθεί η υπόθεση Πανούση) και Εξελίξεις στη ΝΔ

skai.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου