Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της κυβέρνησης από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό μια ημέρα μετά τις δύο διαγραφές και την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο κ. Καματερός με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για τις 100 δόσεις επεκτάθηκε συνολικότερα στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και δεν έκρυψε ότι είναι βαθιά απογοητευμένος.
«Που πάμε;» αναρωτήθηκε, «ο κόσμος βοά» συνέχισε και διαμήνυσε στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ότι όλο και περισσότεροι οφειλέτες βγαίνουν από τις σχετικές ρυθμίσεις καθώς η κυβέρνηση τις τροποποιεί διαρκώς.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «δυνάστες» τους δανειστές και εξέφρασε την άποψη ότι έχουν τιμωρητική διάθεση απέναντι στη χώρα. Ζήτησε ταυτόχρονα σχέδιο διαφυγής από το διαφαινόμενο αδιέξοδο. «Πείτε μας που πάμε. Κρατάμε την ελπίδα, ελπίζοντας σε αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων στην Ευρώπη και έτσι κερδίζουμε χρόνο ή ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους και έτσι κάποια στιγμή θα βγούμε στο μεταμνημονιακό ξέφωτο;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς το κυβερνητικό στέλεχος. Πρότεινε τέλος να εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία οι οφειλέτες θα μπορούν να πληρώνουν ότι μπορούν και να μην βγαίνουν από τη ρύθμιση.
Στο “λαό” ελπίζει ο Αλεξιάδης
«Δεν συμφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς αυτούς» απάντησε ο κ. Αλεξιάδης αντιτείνοντας ότι πρέπει να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα και συνείδηση καθώς όπως εξήγησε είναι άλλο να έχεις χρήματα στο στρώμα και να μην πληρώνεις και άλλο να μην έχεις.
Αναγνώρισε πάντως εμμέσως το κακό κλίμα που υπάρχει καθώς ζήτησε την συμπαράσταση των πολιτών. «Ελπίζουμε να έχουμε κοντά μας το λαό διαφορετικά ότι και αν κάνουμε θα έχει κοντά ποδάρια» είπε.
Οι απαισιόδοξες κλίμακες στην τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν την «πάσα» στον Κώστα Καραγκούνη. Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πληρώνει το τίμημα των λαικισμού και των ψεμάτων της. Κάνοντας τέλος λογοπαίγνιο με το επίθετο του βουλευτή απεφάνθη «ούτε το νερό του Καματερού δεν μας σώζει».
Απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αλεξιάδης σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το 2009 την εποχή αυτή ήταν 30 δις. Τώρα αγγίζουν τα 82 δις ευρώ τα οποία αφορούν μόνο τις οφειλές προς το δημόσιο και όχι τα ασφαλιστικά ταμεία.
thetoc.gr