Ειδήσεις

«Θύελλα» για την αθλιότητα τα περί «ψητού Μαροκινού» από Τσουκαλά

“Φωτιά” έχουν πάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την αναφορά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρύθμισης Δημήτρη Τσουκαλά περί “ψητού Μαροκινού” για το νεαρό μετανάστη που έχασε πριν από δύο μέρες τη ζωή του στην Ειδομένη.

Σε συνέντευξή του στο Star ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε: “Είναι άνθρωποι εξαθλιωμένοι και στρέφονται οι μεν κατά των δε. Σε κάποιες μέρες από τώρα θα έχει τελειώσει αυτό που βλέπουμε στην Ειδομένη. Τα hotspots θα γίνουν. Πέντε στα νησιά και δύο χερσαία, ένα κοντά στην Αθήνα και ένα κοντά στη Θεσσαλονίκη”.
Ερωτηθείς αν αυτοί που βρίσκονται στην Ειδομένη θα επιστρέψουν σε hotspot κοντά στη Θεσσαλονίκη απάντησε “Τι θέλετε, να τους αφήσουμε στα σύνορα; Κάπου πρέπει να πάνε αυτοί. Τι θα κάνουν, θα κάθονται πάνω στις γραμμές του τρένου; Θα φύγουν από εκεί. Από την άλλη πλευρά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Έχουν βάλει αλά παλαιά σύρματα ηλεκτροφόρα και ο άλλος κάηκε. Δηλαδή είχαμε ψητό Μαροκινό…τον έψησαν τον άνθρωπο. Τον έκαψαν”.
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ο Δημήτρης Τσουκαλάς τόνισε ότι “επί χρόνια ολόκληρα” υπερασπίζεται το αντιρατσιστικό κίνημα και ότι επί δεκαετίες είναι μέλος σε αντιρατσιστικά κινήματα, ενώ για τη φράση που χρησιμοποίησε είπε:
“Ενδέχεται να χρησιμοποίησα μια ακραία έκφραση για να δείξω τον ακραίο αποτροπιασμό μου σε αυτά τα οποία βλέπουμε και στους θανάτους τους οποίους βλέπουμε σε τόσους μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να βρουν το δικό τους μέλλον. Δεν μπορεί κάποιος να απομονώνει δύο λέξεις”.
Κληθείς να σχολιάσει τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σημείωσε: “Πρέπει κάποιος να κατανοήσει ότι πολλές φορές μπορεί καλά ή ενδεχόμενα να είναι ακραίο ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και εκφράσεις τέτοιου είδους για να δείξουν έναν ακραίο αποτροπιασμό”.
Για “ατυχή έκφραση” έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στην ίδια εκπομπή. “Πρέπει κανείς να τις προσέχει αυτές τις εκφράσεις. Είναι ατυχής έκφραση. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι ο κ. Τσουκαλάς είπε επί τούτου κάτι τέτοιο”.
Το γνωστό πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννηε Μηλιός σχολίασε μέσω Twitter την επίμαχη φράση, λέγοντας «22 χρονών παλικάρι, νεκρό στα συρματοπλέγματα, δεν είναι “ψητός Μαροκινός” κύριε γενικέ γραμματέα. Ντροπή, οργή και θλίψη»

ΕΘΝΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • DC1952    05.12.2015 15:50

    Τη ομορφιές από μέδουσα μέχρι το τέρας. (The beauty and the beast !)

Σχολιασμός άρθρου