Θόρυβο στους κόλπους της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα μεταξύ μελών της πλειοψηφίας αλλά και υπαλλήλων της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΡΜ. Α.Ε. προκάλεσε η διαπίστωση ότι ένας εκ των ιδρυτικών μελών της εταιρείας που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την μίσθωση του Ακταίον και που φέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ως μέλος της διοίκησής της, πρωταγωνίστησε σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης, που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης!
Η έδρα της εταιρείας φέρεται μάλιστα να βρίσκεται σε έναν από τους φούρνους της αλυσίδας της οποίας ήταν ιδιοκτήτης, στη Γλυφάδα.
Η εταιρεία, που εκμεταλλευόταν αλυσίδα φούρνων στην Αθήνα, λειτουργούσε αρχικώς ως ΕΠΕ. Η εταιρεία, που πλειοδότησε στον διαγωνισμό είναι Α.Ε. και συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2012.
Το κουβάρι της υπόθεσης, η οποία έχει θορυβήσει τη δημοτική αρχή, ξετυλίχθηκε το 2008, ενώ η εξάρθρωση της σπείρας είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο.
Ανάλογη δημοσιότητα έλαβε και η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί κακουργημάτων Αθηνών, τον Απρίλιο του 2015.
Σημειώνεται μάλιστα ότι έγιναν διαδηλώσεις έξω από αρτοποιία της επιχείρησης από κατοίκους της πρωτεύουσας εξαιτίας των όσων είχαν γραφεί στον τύπο και της ανησυχίας που προκλήθηκε.
Εν πάση περιπτώσει η εκδίκαση της υπόθεσης κατέληξε στην καταδίκη τεσσάρων κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας φούρνων.
Δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο έκαναν λόγο για «το αφεντικό των φούρνων με τα στριπτιζάδικα», που καταδικάστηκε για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και έξι μηνών.
Αλλοι τρεις κρίθηκαν ένοχοι (από τους συνολικά 23 κατηγορουμένους) με ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 έτη, ωστόσο όλοι οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς τους επιβλήθηκαν η καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι.
Σημειώνεται ότι οι συνήγοροί του υπέβαλαν αίτημα διακοπής της δίκης για να προσκομίσουν έγγραφα τα οποία θα αποδείκνυαν ότι ο κατηγορούμενος πλέον είναι ένας οικογενειάρχης επιχειρηματίας με κοινωνική προσφορά (τόνισαν ότι ήταν ο πρώτος που έσπευσε να στείλει βοήθεια στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά το 2014).
Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και στους τέσσερις καταδικασθέντες κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς ένα μέλος της έδρας είχε διαφορετική άποψη.
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε το 2008 (έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Interpol και τη Εuropol) συνεργαζόταν με γραφεία ευρέσεως εργασίας σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται συγκεκριμένα να εντόπιζαν καλλίγραμμες κοπέλες, να τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα αεροπορικά εισιτήριά τους και να τις έφερναν στην Ελλάδα με την υπόσχεση ότι θα τους έβρισκαν δουλειά.
Οταν έφταναν στο αεροδρόμιο τις παρελάμβανε Μολδαβός, στενός συνεργάτης των αφεντικών και τις μετέφερε σε διαμερίσματα. Για την «εξυπηρέτηση» αυτή φέρονται να τις χρέωναν με 30.000 ευρώ, τα οποία ξεπλήρωναν με την εργασία τους στα νυχτερινά κέντρα strip show, που διατηρούσε η οργάνωση στην Αττική και με ερωτικά ραντεβού, που τους έκλειναν με πελάτες.
Τα έσοδα από τις δραστηριότητες του ροζ κυκλώματος -σύμφωνα πάντα με το βούλευμα- ξεπλένονταν από τις αλυσίδες φούρνου (σ.σ: στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα), ενώ τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει και μια κυπριακή offshore για να αποφεύγουν τους ελέγχους.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσο όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ!
Τον Ιούνιο του 2008, όταν μια Ρωσίδα χορεύτρια βγήκε από το μαγαζί ασυνόδευτη και χωρίς να ενημερώσει, φέρονται να τη χτύπησαν, να την απείλησαν και να τη μετέφεραν σε άλλο διαμέρισμα, από το οποίο απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές.
Ανάμεσα στα δεκάδες άτομα που συνελήφθησαν ήταν και ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και πρώην αφεντικό των φούρνων, ενώ είχε κατηγορηθεί και ο αδελφός του, ο οποίος αθωώθηκε.
Ολοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες στο δικαστήριο.
Ο 47χρονος πρώην ιδιοκτήτης της αλυσίδας αρτοποιείων (σήμερα είναι στην ιδιοκτησία της μητέρας του) υποστήριξε ότι αγόρασε τα νυχτερινά κέντρα λόγω της γνωριμίας του με μία Ρουμάνα χορεύτρια και αρνήθηκε ότι εκμεταλλευόταν τις γυναίκες κρατώντας τις φυλακισμένες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ίδιος για ένα διάστημα κυκλοφορούσε έχοντας στο πλευρό του ως σύντροφο την πορνοστάρ Μαριάννα Ντούβλη, ενώ εγράφη ότι ήλεγχε το μεγαλύτερο ίσως δίκτυο φούρνων, που εξαπλώνονται προοδευτικά σε όλη την Ελλάδα.
Αξίζει να τονιστεί ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών είχε δώσει εντολή να ανακοινωθούν τα ονόματα τόσο των συλληφθέντων όσο και των κατηγορούμενων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σε μια προσπάθεια προστασίας του κοινωνικού συνόλου.
Ο ίδιος άνθρωπος τον Σεπτέμβριο του 2009 κατηγόρησε διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του έκανε τη ζωή κόλαση από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις εκπτώσεις στους αστυνομικούς. Μάλιστα έστειλε και εξώδικο στον αρμόδιο υπουργό και στον αρχηγό της Αστυνομίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριζε στο εξώδικο, πως, όταν έκοψε την έκπτωση στους αστυνομικούς του Τμήματος Πατησίων «ξεκίνησε διωγμός της επιχείρησής μας, υποκινούμενος και καθοδηγούμενος από τον διοικητή, με εμπάθεια και σκοπό την πρόκληση οικονομικής ζημιάς αφενός και αφετέρου πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες». Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο, που κοινοποιήθηκε στον υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας, εξαιτίας της κόντρας έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει μέχρι και φρουρούς στην είσοδο του καταστήματος…
«Συμφωνήθηκε να πωλούμε στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Τμήματος Πατησίων από τα τοπικά μας καταστήματα προϊόντα, όπως καφέ, τυρόπιτες, με έκπτωση που ανέρχεται σε 50%. Στον χώρο ευθύνης του συγκεκριμένου Τμήματος λειτουργούν τέσσερα καταστήματα, επί της οδού Πατησίων 374, 272, 237 και επί της οδού Αγίας Λαύρας 22», αναφέρεται στο εξώδικο και λίγο πιο κάτω διευκρινίζεται: «Στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου προσήλθε στο κατάστημα της οδού Αγίας Λαύρας η κόρη του διοικητού του Α.Τ. Πατησίων για να προμηθευτεί προϊόντα, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι καταργήθηκε η έκπτωση, άφησε επιτόπου τα είδη που επιθυμούσε να αγοράσει και έφυγε, αρνούμενη να αποδεχθεί τις νόμιμες τιμές που ισχύουν για όλους».
Οπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας, η αντίδραση του πατέρα της κοπέλας και διοικητή στο συγκεκριμένο Τμήμα ήταν άμεση… «Από το πρωί της επόμενης ημέρας ξεκίνησε ο διωγμός της επιχείρησής μας… Δεν είναι μόνο η πρόκληση οικονομικής ζημιάς (διά της παρεμποδίσεως λειτουργίας των καταστημάτων μας, της πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες), αλλά ο εν λόγω διοικητής οχλεί, προτρέπει και παρακινεί όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους στα καταστήματά μας για την επιβολή κυρώσεων, με στόχο την εξόντωσή μας».
https://www.dimokratiki.gr/18-12-2015/entoni-fimologia-episkiazi-diagonismo-gia-akteon-dimosievmata-gia-afentiko-ton-fournon-ta-striptizadika/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.