Τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και την έντονη κριτική του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ δέχτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης για την απόφαση να διοριστεί ο σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, Αργύρης Αργυρίου σε θέση διευθύνοντος συμβούλου στην ενεργειακή εταιρεία του δημοσίου ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατηγόρησαν για διπλό ατόπημα τον Πάνο Σκουρλέτη καταλογίζοντάς του αφενός ότι η Δημόσια αυτή Επιχείρηση δεν έχει επί της ουσίας έργο καθώς η κύρια ενασχόληση της θα είναι ο ρωσικός αγωγός, η κατασκευή του οποίου όμως έχει «παγώσει» και αφετέρου αποκάλυψαν ότι μέλος του ΔΣ έχει συγγενικές σχέσεις με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Την αποκάλυψη χαρακτήρισε «σκάνδαλο» ο πρώην υπουργός Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα όφειλε να είχε ενημερώσει για τη στενή συγγενική σχέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι η ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ δεν έχει έργο, επιχορηγείται με ένα εκατομμύριο ευρώ την ώρα που κόβονται συντάξεις, προσλαμβάνονται πρόεδρος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ θα μπορούσε να προσληφθεί μόνος ένα στέλεχος ενώ μέλος του ΔΣ είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την δυσφορία και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου. Αν και έδωσε θετική ψήφο στα μέλη του ΔΣ δεν έκρυψε ότι είναι σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά την σχέση συγγένειας του Αργύρη Αργυρού και με την Χαρά Καφαντάρη. «Την Χαρά την εκτιμώ, αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και πρέπει να πω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στα ζητήματα αυτά» δήλωσε ο βουλευτής.
Ο ίδιος ο Αργύρης Αργυρίου αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποστήριξαν ότι δεν υφίσταται κώλυμα διορισμού. Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει τους διορισμούς.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, υπεραμύνθηκε της ανάγκης συγκρότησης της επιχείρησης, την ώρα, όπως είπε, που διαπιστώνονται μεγάλες και ταχύτατες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα.
Ο υπουργός χαρακτήρισε άστοχες τις επικρίσεις που ακούστηκαν, κυρίως από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς για «εταιρεία φάντασμα». «Δεν πρέπει να χάνουμε το μέτρο, η αμετροέπεια είναι κακό χαρακτηριστικό», σημείωσε.
Το ΔΣ εγκρίθηκε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ ΚΚΕ Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, δήλωσαν «παρών».